Skocz do zawartości
misiak

Windows XP nie uruchamia się

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Niedawno robiłem formata całego dysku. Wszystkie nowe partycje. Zainstalowałem Windowsa jakiś tydzień temu i było ok. Wczoraj kupiłem nową grafike MSI Radeon 6570. Grałem sobie w cs wczoraj i dzisiaj i było ok. Aż chciałem sobie włączyć jakieś 30 minut temu kompa i restartuje się przy ładowaniu Windowsa Xp. Nie przejdzie ani jeden pasek. Jaki może być tego powód?

Robiłem test na bad sektory programem w Hirens Bot i nic nie wykazało. Próbowałem uruchomić w trybie awaryjnym, ostatnia dobra znana konfiguracja i też nic. Nie mam kopii zapasowych. Co mogę zrobić żeby nie instalować nowego systemu?? Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@kwasior500 próbowałem robić przy pomocy płyty instalacyjnej. jednak nic nie pomogło. wywala błąd że nie wykrywa dysku. Jednak w biosie go wykrywa. Wogóle ostatnio przy instalacji to było kombinowania.. Też nie wykrywało go przy rozruchu z płyty instalacyjnej to zrobiłem tak że sformatowałem go przez hiren's bota, odpaliłem mini xp i dopiero z tego kopiowało pliki i ruszyło.

@Klaus Nie podam Ci dokładnego configu bo to komp kumpla. wiem jedynie że ram 1 gb jedna kość, procesor intel dual core 1.8 mhz zasilacz 350 w, dysk no name (?) 200 gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też bym właśnie stawiał na dysk. Ma ok 6 lat. Może nie dużo ale chyba się sypie. Jednak gdybym kupił nowy dysk i na nim dał Windowsa to na tym starym można jakieś dane zapisywać dalej czy lepiej go już nie używać??

A i może doradzili byście jakiś program do przywracania systemu startujący z bootowalnego pendrive?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi