misiak Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Witam! Niedawno robiłem formata całego dysku. Wszystkie nowe partycje. Zainstalowałem Windowsa jakiś tydzień temu i było ok. Wczoraj kupiłem nową grafike MSI Radeon 6570. Grałem sobie w cs wczoraj i dzisiaj i było ok. Aż chciałem sobie włączyć jakieś 30 minut temu kompa i restartuje się przy ładowaniu Windowsa Xp. Nie przejdzie ani jeden pasek. Jaki może być tego powód? Robiłem test na bad sektory programem w Hirens Bot i nic nie wykazało. Próbowałem uruchomić w trybie awaryjnym, ostatnia dobra znana konfiguracja i też nic. Nie mam kopii zapasowych. Co mogę zrobić żeby nie instalować nowego systemu?? Proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Odpalić odzyskiwanie z płyty instalacyjnej Jak nie pomoże, to Mini Windows XP z hirens cd, backup danych i format C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Stawiam na problem sprzętowy, pamięć ram, zasilacz, kondensatory na płycie głównej. Podaj dokładną konfigurację. Jeśli masz więcej kości ram to spróbuj po kolei z każdą kością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 @kwasior500 próbowałem robić przy pomocy płyty instalacyjnej. jednak nic nie pomogło. wywala błąd że nie wykrywa dysku. Jednak w biosie go wykrywa. Wogóle ostatnio przy instalacji to było kombinowania.. Też nie wykrywało go przy rozruchu z płyty instalacyjnej to zrobiłem tak że sformatowałem go przez hiren's bota, odpaliłem mini xp i dopiero z tego kopiowało pliki i ruszyło. @Klaus Nie podam Ci dokładnego configu bo to komp kumpla. wiem jedynie że ram 1 gb jedna kość, procesor intel dual core 1.8 mhz zasilacz 350 w, dysk no name (?) 200 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Może trzeba włączyć tryb native ide lub podobnie w biosie. Z takimi informacjami to można radzić po omacku. Stawiam na zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 Albo dysk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Też bym właśnie stawiał na dysk. Ma ok 6 lat. Może nie dużo ale chyba się sypie. Jednak gdybym kupił nowy dysk i na nim dał Windowsa to na tym starym można jakieś dane zapisywać dalej czy lepiej go już nie używać?? A i może doradzili byście jakiś program do przywracania systemu startujący z bootowalnego pendrive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Jednak gdybym kupił nowy dysk a co kupisz w następnej kolejności, gdy okaże się, że dalej jest to samo? Należałoby najpierw przeprowadzić diagnostykę dysku, co najmniej SMART, sprawdzanie bad sektorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Właśnie kumpel dzwonił, że teraz komp całkowicie nie odpala. Także pozostaje nam diagnozować co poszło. Spróbuję z RAMem i Dyskiem innym odpalić jego kompa. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiak Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Ok. Dysk miał bad sektory i został zastąpiony nowym. Dzięki za pomoc ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...