Serekzolty Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam! Mam lapciaka dell latitude 131L ( w biosie jako inspiron 1501 i tylko taki bios da sie wgrać;p to blizniacze modele).Siedzi tam sempron 3500+ i zakupiłem Turiona TL-64 i niestety ale podczas włączenia są 3 beepy potem pauza i 1 beep.Nie wiem co to oznacza,pasta jest,chłodzenie zamonowane i biosy już próbowałem różne.Jak to ogarnąć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 W/g TEGO "One of the chips on your motherboard is broken. You’ll likely need to get another board". Poszukaj może manuala do lapka który posiadasz- być może będą tam opisane konkretne beep'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Szukałem i niestety beepy nie są opisane.Nawet słowo beep nie występuje.Próbuje wgrać bios od Latitude 131L może to coś da ale niestety nie mogę wymusić tego nawet z komendą force Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Clear cmos po wymianie procesora robisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Poprzez wyjęcie baterii tak.W laptopach chyba nie ma zworki od tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...