Skocz do zawartości
michalelo

btutus 310 i audigy 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wymieniłem obudowę tacens aquilo, ponieważ mnie denerwowała na nową brutus 310. Wszystkie podzespoły wyczyściłem, wszystko ładnie podpiąłem, na koniec wkładam kartę dźwiękową SB audigy 2 value i zonk;), karta nie wchodzi do końca slotu pci, ponieważ blokuję ją śledź opierający się już na obudowie ( w tym miejscu gdzie przykręca się śrubką karte). zdenerwowany/zaskoczony wygiołem trochę obudowę w miejscu wkręcenia śrubki i trochę śledzia na karcie ale nadal nie wchodzi do końca. kompa włączyłem karta działa, nie ma żadnych problemów jednak obudowa jest wygięta , niby to nie przeszkadza, bardziej martwi mnie czy może tak zostać? Na ostatnich(licząc od przod obudowy) ~2cm slotu pci karta nie wchodzi do końca, weszło około 85% ale nadal kawałek wystaje. Czy może tak zostać? Czy może to być wina obudowy? W tacensie nie było takiego problemu, dodam ze grafika siedzi tak jak powinna, płyta główna dokręcona na wszystkich dystansach. Proszę o odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posprawdzaj ekierką czy buda trzyma kąty. Może jest gdzieś krzywa?

Problem rozwiązany obudowa była skrzywiona a dokładniej blacha z tyłu do której przykręcona jest płyta główna. Wszystko wyprostowałem i audigy ładnie siedzi. Trochę za szybko chciałem złożyć i nie dopatrzyłem tego. Edytowane przez michalelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi