Skocz do zawartości
[S)zkieleto(R]

Asrock k7s8x na SIS 746fx

Rekomendowane odpowiedzi

zamieniłem sobie poczciwego Aopen kt 133 na ten wynalazek i uwaga.po zmianie samej płyty wynik w 3dmark spadł o 300 pkt.dzwięk przy głosniejszych momentach pierdzi i w grach pierdzi np CMR2.Grafika mimo ze pokazuje duzo klatek to zacina sie tak jak by ramu brakowało ( ddr333 512 mb) i zatrzymuje sie na chwile gdy pojawia sie nowa scena 3d.cos nie wyrabia.procek mam duron 1 ghz pamiec kingston ddr333 i ati 9100...dlaczego ta płyta tak syfi.Kt133 okazała sie lepsza niż najnowsze dizecko Sisa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to mobo, konfig jak w podpisie i nie zauwazylem takich problemow... nie uyzwam tylko karty dzwiekowej zintegrowanej, bo to rozmija sie z celem (oprocz soundstorma)... skonfiguruj lepiej komputer

a jakims czydemarkiem moim zdaniem nie masz sie co przejmowac... to <span style="color:red;">[ciach!]</span>la, ktora pokazuje rozne wyniki dla roznego sprzetu o podobnych parametrach

i gram w bardziej wymagajace giercy... wszystko smiga, ze az milo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testowałem juz wszystkie stery i ustawienia..moja grafika to supergrace 9100 128 mb.Wydaje mi sie ze płyta jest wadliwa zamienie na taki sam model i powiem wam czy to była wina płyty czy osprzętu mojego..wsadzilem bios 1.48.a stery wszystkie testowałem i 3 razy xp instalowalem..<span style="color:red;">[ciach!]</span>..zatęskniłem za moim kt133 bo działał pięknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak Steve mam to co w podpisie...Problemów zero, instalacje systemów bezproblemowe... Używam zintegrowanego dźwieku, lanu...

Za te pieniądze płyta jest extra... Odrobina zaangażowania i twoja też zadziała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłopaki! ta płyta rządzi!

mam asrocka k7s8x, athlon 1700XP@2600XP i jeszcze jest zapas :) @1,65V (drut-mod), pamięć 256 DDR SpecTek 333@400 :), ta maszynka to wymiatacz.

Co do biosu to polecam 1.43a dla overclockerów (lock fsb agp/pci), lub z nowszych 1.47 (1.48 nie ma timingów ramu).

Pozdrawiam wszystkich fanów tej płytki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Petec !!!

Witaj na polskim forum !!!

Do tej pory czytałem Cię w "świecie" (czyli OCWorkbench.com) a tu proszę...

A co do ASRocka to w pełni się z Tobą zgadzam. Ale trochę czasu musi minąć żeby u nas naprawdę dostrzegli zalety tych płyt (lub najzwyczajniej w świecie po prostu je docenili).

Siemka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta u mnie chodzi bardzo dobrze, sieciowka tez ale dzwiekowke mam inna wiec tej na plycie nie uzywam. WQiec moze trafil Ci sie jakis qwniany model.

Jutro bede flashowac BIOSa na nowszego aby miec zabloowane pci/agp i wtedy bede ciagnal fsb :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam k7s8x r3 i na razie jade 8x200 przy nominalnym napieciu (proc xp1700). Mozecie mi podac jaki bios do niej wgrac aby miec zablokowane PCI/AGP? czyli co ? ile w tej chwili mam na PCI? 40Mhz czy wiecej? A moze przy ustawieniach 133/166/200 taktowanie dla PCI jest 33?

Widzialem sporo biosow do k7s8x ale nie do wersji 3.0?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam k7s8x r3 i na razie jade 8x200 przy nominalnym napieciu (proc xp1700). Mozecie mi podac jaki bios do niej wgrac aby miec zablokowane PCI/AGP? czyli co ? ile w tej chwili mam na PCI? 40Mhz czy wiecej? A moze przy ustawieniach 133/166/200 taktowanie dla PCI jest 33?

Widzialem sporo biosow do k7s8x ale nie do wersji 3.0?

http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/k7s...os/betabios.htm to link do zmodyfikowanych BIOSow tej plytki, ale poki chodzi ci bezproblemow to tak zostaw

BTW BIOS w wersji 1.43a wprowadza zablokowane PCI/AGP.

Pozatym jesli pracujesz na FSB 100, 133 czy 166 PCI/AGP masz zablokowane tak samo na FSB200MHz.http://www.ocworkbench.com/ocwb/ultimatebb...c;f=42;t=001393

Z tego czego dowiedzialem sie na tamtym forum roznica pomiedzy tymi plytami K7S8X v1.x a K7S8X v3.0 jest taka ze ta druga ma mozliwosc zmiany mnoznika na plycie, napiec proca oraz ustawien pamieci w BIOSie, te ostatnie dla plyt K7S8X v1.x dodaja zmodyfikowane BIOSy. Sam sie przymierzam do wgrania BIOSa w wersji 1,43a(performance) dla moje plytki ale skoro narzie dobrze smiga nie bede nci kombinowac.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

devdd

ja mam wersje BIOSa 1.90 i teraz z ciekawosci sprawdzilem czy ta wersja wprowadza zablokowane PCI/AGP, ustawilem fsb na 107 i PCI juz wynosilo 36MHz wedlug Sisoft Sandry 2004 ale AGP nie pokazuje.

Btw. u ciebie tez sandra sie myli i odwrotnie pokazuje temp ? tzn zamaist CPU to Mobo ? Aida32 pokazuje dobrze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zassaj najnowsze wersje aidy... tez tak mialem wczesniej

Mam ja i pokazuje dobrze. A Sndra jeszcze zle pokazuje ilosc instalowanej pamieci, niby pojemnosc modulu to max 128 a laczna 384MB :D a ze obslugiwane max FSB dla proca to 133 heheh moze nowa wersja cos wniesie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jedno pytanko do posiadaczy K7S8X v3.1.

Moj Duronek wczesniej na sHuttle AK32 po zamalowaniu (olowkiem) mostkow L1 mial mozliwos zmiany mnoznika na 6: 6,5: 8,5 na inncyh nie wstawal. Dzisiaj chcialem sobie puscic procka na 7*133 aby zabardzo go nie meczyc no i qwno :( ustawiam obojetnie jaki mnoznik na plycie poprzez zworki i nie wstaje a po resecie chodzi na nominalnych tzn 800Mhz, procka ladnie wyczyscilem i ponownei mostki zamalowalem ale nadal to samo.

Z tego co pamietam to nie trzeba bylo innych mostkow ciac.

A moje pytanie jest takie czy inni uzytkownicy tej plyty tez maja takie problemy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...