k2 Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Oto taki e-mail otrzymałem z overclocking.com.pl Czesc K2 Do ukladow WC bedziemy mieli wkrotce w sprzedazy bardzo dobry barwnik do wody, ktory pod wplywem lampy UV swieci w wodzie na jaskrawo zielono - typowa zarowa. Jeszcze jedna zaleta barwnika jest to, ze wykrwa w ukladzie wszystkie przecieki !!! W tej chwili testujemy ow barwnik. Woda w ukladzie wyglada jak zielony kisiel - zatem jesli bedziesz zainteresowany - premiara wkrotce :) Zapraszam i pozdrawiam jak dla mnie brzmi nieżle, tylko ciekawe ile bedze kosztowała ta "zawiesina" :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 A nie mogło by się obyć bez tej lampy UV? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Cytat A nie mogło by się obyć bez tej lampy UV?raczej nie, bo to chyba na tym polega ze to cos pod wpływem Uv świeci [jak np biel] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Przypomnialem sobie jeszcze jedna rzecz koszulka wyprana w proszku (nie wiem jakim ale tak moze byc z wiekszoscia) i nie dokladnie wyplukana swieci w UV tzn takie pojedyncze kropki. W Warszawie w okolicach stacji metra Swietokrzyska jest sklep z roznymi takimi cudami swiecacymi i tam moze cos jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ja mam wlany lakier do włosow świecący w UV i świeci na żólto. A co od ceny to kosztować bedzie to ok 40 zli. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Cytat Ja mam wlany lakier do włosow świecący w UV i świeci na żólto. A co od ceny to kosztować bedzie to ok 40 zli. :wink: Możesz zapodac wiecej szegółów, jaki lakier [marka, kolor itp] ile go wlałeś do WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 heh Nie znalazlem nic z tych swiecacych rzeczy :( Mimo to mam ladny kolor wody :mrgreen: Wzielem po prostu taki flamaster fluorescencyjny (18zl !!!) przepuscilem przez niego 50g spirytusu (rektyfikowany), uzyskana zawiesina wlalem do zbiorniczka z woda :mrgreen: Nie wiem czy bedzie to swiecic w UV, bo nie mam swietlowki, ale w dzien super to wyglada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Cytat heh Nie znalazlem nic z tych swiecacych rzeczy :( Mimo to mam ladny kolor wody :mrgreen: Wzielem po prostu taki flamaster fluorescencyjny (18zl !!!) przepuscilem przez niego 50g spirytusu (rektyfikowany), uzyskana zawiesina wlalem do zbiorniczka z woda :mrgreen: Nie wiem czy bedzie to swiecic w UV, bo nie mam swietlowki, ale w dzien super to wyglada. a dodales to potem do wody czy taka "zawiesiene" wlales?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Cytat Cytat heh Nie znalazlem nic z tych swiecacych rzeczy :( Mimo to mam ladny kolor wody :mrgreen: Wzielem po prostu taki flamaster fluorescencyjny (18zl !!!) przepuscilem przez niego 50g spirytusu (rektyfikowany), uzyskana zawiesina wlalem do zbiorniczka z woda :mrgreen: Nie wiem czy bedzie to swiecic w UV, bo nie mam swietlowki, ale w dzien super to wyglada. a dodales to potem do wody czy taka "zawiesiene" wlales?? Strzykawka to powoli "wtryskiwalem" do zbiorniczka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 :D Red Miałes niezły pomysł z tym flamastrem tylko zamiast Fluorescencyjnego spróbuj z flamastrem UV Który swieci tylko po oswietleniu go lampą Uv :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Cytat :D Red Miałes niezły pomysł z tym flamastrem tylko zamiast Fluorescencyjnego spróbuj z flamastrem UV Który swieci tylko po oswietleniu go lampą Uv :twisted: heh tylko gdzie go kupic, nie spotkalem takich :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 powiem wam ze substancje ktore swieca pod wplywem uv sa silnie toksyczne, wiecej o nich mozemy poczytac na www.procooling.com , dzial artykoly musze przyznac ze ten pomysl z flamastrem jest bardzo dobry, nawet zastosowalbym go w moim chlodzeniu gdyby nie to ze rurki mam zaizolowane otulinami i ich nie widac a akwarium ma na sobie 6cm korzuszek z styropianu ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Szkoda berkut ze nie mozesz sobie tak zrobic, a wlasciwie mozesz, tylko widac nie bedzie :? U mnie widac tylko w zbiorniczku, bo weze mam zielone Eheima :? Ale i tak fajnie to widac, mysle czy Led-y siakies nie zapodac inside, moze byc ciekawy efekt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 reed, za kilka dni beda nowe zdjecia mojego chlodzenia, jak zlookasz moje chlodzenie to zouwazysz ze takie atrakcje jak zielona woda byly by po prostu debilizmem, powiem wiecej, cwoctwem..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Cytat reed, za kilka dni beda nowe zdjecia mojego chlodzenia, jak zlookasz moje chlodzenie to zouwazysz ze takie atrakcje jak zielona woda byly by po prostu debilizmem, powiem wiecej, cwoctwem..... nie kazdy ma freon-cooling berkut :? Mi starcza zwykle WC, i nie uwazam ze to cwoctwo czy debilizm, mimo ze to tylko wizualizacja, do niczego nie przydatna :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 mi chodzilo o moj uklad, nie widac wody a barwi sie ja dla szpanu ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...