Skocz do zawartości
pi_wo

Jaka alternatywa dla Alienware m11x

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Poszukuję od jakiegoś czasu mobilnej "zabawki". Najpierw swoją uwagę skupiłem na tabletach - ale po kilka konsultacjach, przemyśleniach i testach tego typu sprzętu skłoniłem się jednak ku laptopowi.

Ostatnio włączył mi się pomysł zakupu nietaniego model Alienware M11X - czy znacie jakąs alternatywę dla tego zestawu? Nie powiem - nawet w najtańszej opcji laptop kosztuje dużo, bo 3700 zł (a opcja ta raczej nie wchodzi w grę choćby przez tylko 2GB RAM i procesor i3). O ironio - jak wiadomo sprzęt ten jest o wiele tańszy w USA, ale odkąd DELL ma oficjalną sprzedaż PL - zakup i "shipping" do Polski nie jest taki prosty.

Co mnie interesuje?

* ekran 11-13"

* przyzwoita wydajność w grach 3d

Jestem realistą, nie szukam ULTRA wydajenego sprzętu - chodzi mi o słabszą alternatywę dla desktopa, która pozwoli na swobodną grę w niższych detalach -kiedy jestem poza domem. W co zamierzam pograć? Np w taką nadchodzącą TERĘ Online :)

* dosyć wydajną baterię - 4-6 godzin surfowania

* waga do 2.5 kg

Edit : Przepraszam za bałagan i proszę o przeniesienie do działu dotyczącego laptopów - źlę się zasugerowałem i nie doczytałem.

Edytowane przez pi_wo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi