doss Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Moze ktos moglby mi wyjasnic dlaczego naped DVD (Lite-on) nie potrafi odczytac plyty CD-RW, ktora zostala nagrana nagrywarka Lite-on 48246S przy uzyciu oprogramowania Nero. Dodam jeszcze, ze plyte te bez problemow odczytalem w innych napedach np. nagrywarka LG-8160B. Wspomniany (felerny?) naped DVD jest, wydawaloby sie, sprawny - bez problemu odczytuje zwykle plytki CD. doss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 krążek CD odbija ok 60-70% światła, krążek RW około 30-40% więc głowica musi być bardziej czuła. może soczekwa jest brudna albo zmatowiała ze starości. innego rozwiązania nie widzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Nikt wiecej nie mial podobnych problemow? Czyzby to jednak wada fabryczna? - bo naped DVD jest nowy, kupiony w komputroniku. Bede wdzieczny za kazda probe wyjasnienia problemu. doss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 hmm... mam i cdr liteona i DVD i powiem szczerze, ze ten DVD bardzo ladnie czyta plytki RW nagrane x12 (wiecej nie moge). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 mam dvd liteon i nagrywarke LG, dvd bez problemow czyta mi plytki cdrw, takze te nagrane przez kumpli na innych nagrywarkach jaki to model tego dvd? moze nowy bios pomoze tu masz strone z biosami i instrukcja flashowania do dvd liteon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puffy Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Mam pytanko a nie czyta tylko jednej tej płytki czy każdej CDR moze sesja niezamknięta lub coś takiego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Dziekuje za link do firmare'u - sam tez szukalem, ale tylko na stronach LiteOna, a on chyba oficjalnie nie przyznaje sie do napedow DVD, bo zupelnie nic tam nie ma na ich temat. Mam nadzieje, ze uaktualnienie firmware'u pomoze, bo wspomniane plytki to CD-RW Esperanza x12-high speed (MOZE TO ONE SA FELERNE) - wiec stosunkowo nowe. A przypomnialem sobie, ze korzystalem tez ze zwyklej CD-RW Philipsa i nie bylo problemu z odczytem. Natomiast co do nagrywania bylo to jednosesyjne nagranie DAO, wiec to nie powinno byc zrodlem problemow. doss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Dlaczego meczysz go CD-RW ? Nagraj na CD-R i powinno byc spox, czy sa az tak drogie ? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doss Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Dlaczego meczysz go CD-RW ? Nagraj na CD-R i powinno byc spox, czy sa az tak drogie ? 8O Nie bede szerzej odpowiadal, bo ta sprawa bardzo wykracza poza temat. Wiec najkrocej: Drazni mnie, jak cos nie jest takie, jakie byc powinno. Pozdrawiam doss. PS. proponuje zamknac temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Dlaczego meczysz go CD-RW ? Nagraj na CD-R i powinno byc spox, czy sa az tak drogie ? 8O ale czy to jest rozwiazanie problemu???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...