plastoid Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Witam przejdę od razu do rzeczy mam płytę biostar P4M890-M7 PCI-E.W poniedziałek kupiłem nowy zasilacz XFX Core 450W i pojawił się problem nr.1 po podłączeniu komputer się załączał ale nie było dżwięku od biosa dioda od monitora mrygała i tyle.Po odłączeniu wszystkiego dysków i kabli od zasilających do płyty glównej oraz wyciągnięciy Ramu i baterii od biosu wszystko ruszyło.Dzisiaj pojawił mi się nowy problem a mianowicie po podłączeniu nowej karty graficznej (stara jest zintegrowana) komputer zachowuje się tak jak w przypadku zasilacza czyli biosa nie ładuje tylko dioda mruga od monitora ale po odłączeniu karty graficznej wszystko gra pięknie się włącza.W biosie mam tam ustawione żeby najpierw było Pci-e póżniej Pci a na końcu onboard sterowniki też odinstalowałem od zintegrowanej karty.Niedawno znajomy aktualizował mi biosa programem Tseries BIOS update patrzyłem za innym biosem w razie w bo mam dyskietkę do flashowania ale nie mogę znaleść sa tam tylko te biosy pod ten program.Karta jest sprawna sprawdzona w innym komputerze.Oczywiście postąpiłem tak jak w przypadku zasilacza z tym wyjątkiem że jak mam włożoną kartę to nie dojdę do baterii od biosa więc czyściłem bios na zworkach i nic.Karta graficzna to Gigabyte Radeon 7750 Oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) Nie zdziwiłbym się, jeśli jesteś ofiarą niezgodności pci-e. Karty HD5xxx miewały trudności z pracą na pci-e 1.0, w serii HD6xxx było z tym lepiej. O serii HD7xxx nie ma jeszcze zbyt wielu informacji. Oj, widzę, że nawet obawiałeś się tej kompatybilności. Edytowane 23 Marca 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastoid Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Nie myślałem o tej kompatybilności zastanawiałem się wtedy czy PCI-E x16 czy będzie git z 3.0 ale zastanawiają mnie takie same problemy jak z zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastoid Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Spróbowałem na innym komputerze.Na 1 podczas ładowania biosu monitor zaczoł mrygać i bios strasznie piszczał na 2 zestawie to samo wróciłem do zestawu na którym karta ruszyła to samo brak obrazu bios piszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Czy chociaż jeden z komputerów na którym sprawdzasz kartę ma PCI-E x16 2.0 lub 2.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastoid Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Wszystkie mają pci-e 16x a czy 2.0 czy 2.1 to nie wiem nie jestem zbyt zorientowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Jak będą miały to 2.0 lub 2.1 to sprawna karta musi wystartować. Jeśli będzie 1.0 lub 1.1 to karta mimo, że sprawna, wystartować może ale nie musi. Sprawdź na kompie z pci-e x16 2.0 lub 2.1. Karta ruszy, masz problem. Karta nie zagra, uszkodzona, na gwarancję. Jeśli kupiłeś wysyłkowo, odsyłaj i odstępuj od umowy jeśli nie minęło 10 dni. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastoid Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 (edytowane) Popatrzyłem teraz na internecie i znalazłem cosik takiego 2.0 x PCI Express x1 , 2.0 x PCI Express x16 wycinek ze specyfikacji mojej płyty głównej kumpel też chyba ma 2.0 wiem że w swojej paczce ma radeona hd45 coś tam coś tam. Edytowane 24 Marca 2012 przez plastoid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Twoja płyta ma na 99% pci-e 1.0. Jaką płytę główną ma kolega? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastoid Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 (edytowane) Chyba złoże sobie nowy komputer bo z tym same problemy a i tak kartę odeśle ponieważ płyta ze sterownikami była pęknięta a odnośnie tej płyty to dowiem się wieczorem.Kolega ma płytę DFI Infinity ii m2 natomiast sprawdzałem na innym komputerze z płytą główną Gigabyte GA-965P-DS3 karta pięknie chodzi.Wiem że to nie ten dział ale korzystając z okazji prosiłbym o ocenę tego zestawu bo mam tak do 800zł i wybrałem kilka rzeczy.Ceny sa z komputronika jest troszkę drożej ale mam sklep tuż za rogiem i jakoś pewniej się czuję niż tak z allegro kupować: Płyta główna:Asus P8H61-M LE Rev.3.0 Procesor:Intel Pentium G620 2.60 GHz BOX Ramy:GoodRam DDR3 2GB 1333MHz CL9 Dysk:CAVIAR 500GB WD5000AAKS SATA II 16MB Napęd:Lite-ON Super AllWrite DVD+/-RW iHAS124-19 bulk black (Serial ATA) Płyta ma SATA II napęd SATA I nie przeszkadza to i czy ta karta graficzna ruszy bo chyba jest w końcu sprawna na to wychodzi. Edytowane 25 Marca 2012 przez plastoid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Tu Karta graficzna pod intel core 2 duoe 6700 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne masz swój temat i tam jest odpowiednie miejsce na dalszą dyskusję. P965 ma pci-e 2.0, karta działa. Przyczyna najprawdopodobniej tkwi w wersji pci-e. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastoid Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Dziękuję za pomoc cierpliwość wyrozumiałość :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...