Turkina Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Witam. Muszę kupić zasilacz do zestawu: MOBO Gygabyte G41MT CPU Intel C2D E6550 GPU XFX HD5770 Przedział cenowy do +/- 220 zł,na Allegro wpadły mi w oko te zasilacze: CHIEFTEC iARENA GPA-500S8 500W AKTYWNE PFC 80 PLUS (2264608185) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zasilacz OCZ StealthXStream 2 500W 80PLUS SLI ATX (2267414635) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ZASILACZ THERMALTAKE SMART 530W 80+ // NOWA SERIA (2289190212) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Zasilacz Corsair 500W CX500 V2 ATX PFC 80 plus !!! (2275268604) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Przez wiele lat używałem Chieftec 410-212 który działa do dźiś, czy warto dopłaćić do zasilacza z 1 linku czy też on mi wystarczy? Jeżeli trzeba dopłaćić to który z podanych zasilaczy kupić a może macie jakąś inną propozycje. Pozdrawiam i czekam na opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 410W w zupełności do takiej konfiguracji wystarczy, więc jeśli nie szukasz czegoś z zapasem ale bardzie "eco" to osobiście został bym przy Chieftecu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 (edytowane) Masz rację ale na starym zasilaczu po prostu kompa nie mogę odpalić :) Więc muszę tak czy inaczej kupić nowy. Edytowane 22 Kwietnia 2012 przez Turkina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 ZS to nic wielkiego, ale 3 lata gw, dwa pcie i niska cena sprawiają, że warto nad nim pomyśleć zamiast kupować na lolegro. Jeśli Twój 5770 ma tylko jedno złącze zasilania to możesz pomyśleć nad Core, ale ogólnie to oszczędzisz grosze tracąc trochę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 410W w zupełności do takiej konfiguracji wystarczy, więc jeśli nie szukasz czegoś z zapasem ale bardzie "eco" to osobiście został bym przy Chieftecu. To że pisze 410W to nie oznacza że będzie dobry , widziałeś ile ten zasilacz ma wat na lini 12V ? Oraz wiesz jak stara to już jest konstrukcja ? Zasilacz zdecydowanie do wymiany przy takim konfigu , Prolog podał dobre możliwości jeżeli chodzi o moc jak bardziej zależy Ci na ciszy to niewiele ponad 220pln dostaniesz Tacensa Valeo III 500W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...