Animaes Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 (edytowane) Witam, mam krótkie pytania w związku z działaniem mojego nowego PC. 1. Kupiłem DDR3 o taktowaniu 1333MHz [4GB]. Dlaczego podczas ładowania systemu pokazuje się informacja: memory frequency 1033MHz? 2. Dlaczego zaraz po wciśnięciu przycisku power słychać pracę DVD-ROMu (takie dwa chrupnięcia) ? Bootowanie ustawione mam tylko z HDD 3. Przy wyłaczaniu PC słychać z głośniczka na mobo kilkusekundowy pisk. Czy to komunikat o błędzie? (Wydawąło mi się zawsze, że tego typu informacje mobo przekazuje podczas odpalania PC a nie- wyłączania). Win7 64 Mój sprzęt to: http://www.morele.net/inventory/info/cZFhhU/ Edytowane 14 Maja 2012 przez Animaes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 1. Powinno być 1066MHz Intel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animaes Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 1. Zgadza się. Co z resztą pytań? Pozostaną bez odpowiedzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 2. To normalne. Każde urządzenie musi zbootować, jedne robi to bezgłośnie, inne daje charakterystyczny dla niego dźwięk. DVD u mnie także "chrupie" przy właczaniu PC, nawet ze trzy razy. Nic z tym nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...