Skocz do zawartości
Dejff

Procesor I5 2400 PC się nie włącza ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie , mam mały problem mianowicie złożyłem PC stacjonarnego z procesorem I5 2400 , i gdy go zamontowałem do mojej komputer przestał się uruchamiać w ogóle. Wszystko podłączone itp.(dodam że wcześniej z innym procesorem komputer się uruchamiał). Czy jest możliwość że przez włożenie procesora jeden z tych drucików na płycie głównej , który styka się z procesorem się wykrzywił i przez to komputer nie rusza?(ponieważ przy odpowiednim świetle widać że w jednym miejscu jest jak by małe skrzywienie i nie wiem czy to fabryczne czy zrobione) jeśli tak czy jest sens próbować go "prostować" czy lepiej nie grzebać i oddać płytę główną na gwarancje (czy zostanie ona rozpatrzona pozytywnie)? Ponieważ ma dopiero miesiąc i praktycznie jest nowa.

Druga sprawa Gdy procesor(i5 2400) wsadziłem do pc znajomego włączył jednak po 2-3 minutach pracy był dźwięk oszczegawczy , że temperatura procesora wzrosła i w biosie pokazało że podniosła się do do 64 stopni w niecałe 2-3 minuty . Czy jest możliwość że procek jest " uszkodzony lub zepsuty " czy po prostu brak mu sterowników i dlatego temperatura szybko wzrosła a po zainstalowaniu odpowiednich sterowników się ustabilizuje .?

Z góry dziękuję za rady*

Mam nadzieję że w dobrym miejscu umieściłem tego posta i że w miarę jasno się wyraziłem jak wygląda problem jeśli nie to przepraszam:)

dodam że płyta główna to (GIGABYTE GA-H61MA-D3V s1155 H61)

zasilacz: Zasilacz OCZ ZS 550W 135, 80 Plus Bronze

obudowa Brutus 430

Dysk HITACHI 500GB - 7200RPM - SATA II -

1x4 GB ram

karta graficzna radeon 6870

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi