Skocz do zawartości
Cody

Laptop do 1600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem nowy na forum i mam pytanie jaki kupić laptop do 1600zł Komputer nie potrzebuje do żadnych dobrych gier chodzi mi o to by był szybki. Głównie będę go używał do internetu i oglądania filmów. Prosił bym o propozycje takich laptopów

W ostateczności może być to max 2000zł jeśli będzie się bardzo dużo różnił od tego do 1600zł

Od razu dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptop + Windows 7: http://www.x-kom.pl/p/80616-notebook-laptop-15,6-asus-x54c-sx048v-3-b815-3gb-320-dvd-rw-7hp64x.html

Ten komputer jest też dostępny w wersji bez systemu za 1520zł. Największe przyspieszenie odczułbyś wymieniając dysk na SSD, np Crucial m4 64GB (ok 340zł), a dysk talerzowy z tego laptopa mógłbyś nadal używać jako magazyn w obudowie zewnętrznej na USB

Edytowane przez humanoidal
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej się pomyliłem, dostępny jest bez systemu, ale za 1269: http://www.x-kom.pl/p/80612-notebook-laptop-15,6-asus-x54c-sx048-3-b815-3gb-320-dvd-rw.html

Na allegro nie kupuj, bo mogą być cyrki z gwarancją, a x-kom to sprawdzona firma, w krakowie też ma oddział, gdzie możesz odebrać osobiście.

Moim zdaniem jak zależy ci na płynnej pracy to lepiej zainwestować w SSD niż w szybszy procesor. Chyba, że oglądasz filmy 720p bez kompresji streamowane ze stwony opartej na flashu, to wtedy lepiej zainwestować w procesor :P

Edytowane przez humanoidal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki za pomoc ale jeśli nie chce w ogóle ingerować w tego laptopa nic w nim nie zmieniać to on będzie dobry do oglądania filmów HD, FullHD, przeglądania neta i może jakieś nie najnowsze gry ale czy ta karta Intel HD Graphics jest dobra bo jej nie znam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo nie głownie do gier nie mam zamiaru grać w takie produkcje jak Crysis 2 czy MW3

A tak nawiązując do tematu bo widzę że strasznie dobrze się znasz na kompach mam pytanie router do 150zł dla sieci Aster żeby działał w całym mieszkaniu w bloku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi