JaffVeyda Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 Siemano mam zamiar zmienic sobie podzespoly komputera na jakies nowsze. Jedynym problemem ostatnio nie jestem na czasie z nowymi socketami intela. Stoje przed wyborem pomiedzy i7 3820+x79 plyta, albo i7 2700 i z77. Ktory lepiej sie oplaca kupic? Na plyte,procka i pamiec mam jakies £500. Chcialem kupic plyte taka ktora by sie dobrze krecila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 LGA2011 i 1155 to podstawki dedykowane zupełnie innym zadaniom, a więc nie licz na odpowiedź nie pisząc do czego chcesz wykorzystywać sprzęt i jakie podzespoły masz obecnie. Ps. Wypadałoby także zmienić temat na taki, który cośkolwiek powiem o tym co w środku.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaffVeyda Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2012 W tej chwili mam platforme s1156 z procesorem i7-860, plyte glowna Asusa Maximusa i 4Gb ramu.Komputer ma juz kilka lat wiec pomyslalem ze zmienie podzespoly. Komputera uzywam glownie do pracy(autocad,photoshop) i zabawy( od czasu do czasu w cos pogram). Komputer w tej chwili ma chlodzenie wodne,chcialem uzyc ego samego zestawu co mam teraz bede musial tylko dokupic nowa podstawke pod procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernatural Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 wedlug mnie 2011 lepiej sie nadaje do pracy w wymienionych przez ciebie aplikacjach. poza tym jak za jakis rok zabraknie ci pary to bedziesz mogl go wyzej podkrecic niz cokolwiek na gniezdzie 1155 bez "K" Intel Core i7-3820 vs. Core i7-2700K and Core i7-3930K - X-bit labs zapraszam do leORT: ORT: ktury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...