Skocz do zawartości
earthlings2

Problem z instalacją Windowsa XP

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z moim laptopem. Do tej pory działał normalnie, aż pewnego dnia włączyłam go i pokazał mi się ekran z informacją:

"Windows could not start because the following file is missing or corrupt: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM

You can attempt to repair this file by starting Windows Setup using the original Setup CD-ROM. Select 'r' at the first screen to start repair."

No więc włożyłam płytę z Windowsem, zresetowałam komputer, pokazało mi się: 'Dowolny klawisz spowoduje rozruch z płyty CD', więc nacisnęłam ENTER i włączył się instalator systemu. Przez jakiś czas ładował różne pliki i w końcu pojawiło się:

"Zapraszamy do programu instalacyjnego.

Ta część pracy Instalatora przygotuje system Microsoft® Windows ® XP do uruchomienia na tym komputerze.

*Aby rozpocząć instalację systemu Windows XP, naciśnij klawisz ENTER.

*Aby naprawić istniejącą instalację systemu Windows XP przy użyciu Konsoli odzyskiwania, naciśnij klawisz R.

*Aby zakończyć pracę Instalatora bez instalowania systemu Windows XP, naciśnij klawisz F3."

I gdy chcę wybrać instalację lub naprawę, za każdym razem pojawia mi się coś takiego:

"Instalator nie znalazł żadnych stacji dysków twardych zainstalowanych w tym komputerze. Sprawdź, czy wszystkie stacje dysków twardych są zasilane i właściwie podłączone do komputera, a także czy konfiguracja urządzeń związanych z dyskami jest poprawna. W tym celu może być konieczne uruchomienie dostarczonego przez producenta oprogramowania diagnostycznego lub instalacyjnego.

Nie można kontynuować instalacji. Naciśnij klawisz F3, aby zakończyć pracę Instalatora."

I w tym momencie nie wiem co mam robić. Pomożecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi