Manteca Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam, posiadam laptopa MSI GE600 (http://pl.msi.com/product/nb/GE600.html)i moj problema polega na tym iz nie dziala mi kamera. oprogramowanie instalowalem z plytki (ktora teraz niestety stracilem). Szukalem w necie i widzialem ze trzeba wlaczyc fn+f6 zeby aktywowackamere ale po wcisnieciu tej kombinacje nic sie nie dzieje. Tak samo widzialem ze dla niektorych rozawiazenim bylo aktywowanie urzadzenia kompozytowe usb, ktory byl odpowiedzialny za kamere, u mnie jednak jedyna urzdzenia kompozytowe usc jakie widze w menedzerze to mysz usc i klawiatura (sprawidzlem, bo pod odlaczniu porty znikaja). Zalaczam screena i licze na pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 System Control Manager (SCM) masz zainstalowany? Pozostałe skróty Fn+Fx działają? Kamera przestała działać sama sama z siebie, czy może nie potrafisz jej uruchomić po ponownej instalacji systemu? Może się okazać też, że padła kamerka. Mi uszkodziła się w tygodniowym Windzie i nie byłem z tym problemem odosobnionym przypadkiem w sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manteca Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 SCM zainstalowany, reszta skrotow fn dziala. szczerze mowiac to kamery nigdy nie uzywalem, nie jestem w stanie stwierdzic jak dlugo istnieje problem. komputer byl formatowany dwa razy, po ostatnim formacie nie dziala od poczatku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSI Team Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Proszę odinstalować i zainstalować ponownie SCM(System Control Manager) czasem pomaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czort Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Miałem kiedyś podobny problem. Po przeinstalowaniu windowsa i zainstalowaniu aktualizacji nie działała mi kamerka i nie tylko. Instalowałem zawsze sterowniki z płytki dołączonej przy zakupie lapka. Jakieś aktualizacje (niewiem które) powodowały jakąś niekompatybilność z SCM. Pobrałem nowsze sterowniki i wszystko zaczęło działać jak należy. Nie wiem jakie sterowniki posiadasz ale spróbuj zainstalować te: http://filedir.com/drivers/other-drivers-tools/msi-ge600-system-control-manager-scm-for-6xx-for-win7-64-win7-32-899957.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...