Skocz do zawartości
guliwer23

NEC 19" FE991 vs SAMSUNG 19" 959 NF

Rekomendowane odpowiedzi

A ja posiadam tego NEC'a i jest fantastyczny, smialo konkuruje z trinitronem Sony. Ma idealnie plaski kineskop tak ja Sony, LG Flatron, a nie pseudo plaski jak Samsung.

simonis

zanim zabierzesz głos wykaż choc troche zainteresowania na temat na który głos ów zabierasz

samsung 959nf jest na kineskopie diamontron NF zdeczko lepszym niz ten montowany w necu(odchylanie poziome w necu 96khz , w samsungi 110khz, poza tym samsung posiada plamke 0,25 a nec 0,25 w srodku a 0,27 po bokach)

lepszy bedzie samsung

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja posiadam tego NEC'a i jest fantastyczny, smialo konkuruje z trinitronem Sony. Ma idealnie plaski kineskop tak ja Sony, LG Flatron, a nie pseudo plaski jak Samsung.

simonis

zanim zabierzesz głos wykaż choc troche zainteresowania na temat na który głos ów zabierasz

samsung 959nf jest na kineskopie diamontron NF zdeczko lepszym niz ten montowany w necu(odchylanie poziome w necu 96khz , w samsungi 110khz, poza tym samsung posiada plamke 0,25 a nec 0,25 w srodku a 0,27 po bokach)

lepszy bedzie samsung

Oki, fakt! widze ze wreszcie samsung zaczal montowac calkowicie plaskie kineskopy - ale to tylko w modelach NF :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego neca od tygodnia i moniek jest po prostu fantastyczny full satysfakcja

jak dobrych masz znajomych to i cena moze byc b.dobra ja dalem 1226pln brutto sugerowana na stronie neca to 1299netto :-D sou radze dobrze szukac... na necie w tej cenie nie ma za to dystrybutor+rabat to juz co innego

co do ostrosci hmm... bez zastrzezen

kolorki sa conajmniej dobre

ma przydatny tryb superbright pod jednym przyciskiem z przodu

nie najlepsze ale niezle osd

1152x864 w 100hz to chyba w sam raz i do grania i do pulpitowania

do domu moniek jest cud

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam tego neca od tygodnia i moniek jest po prostu fantastyczny full satysfakcja

jak dobrych masz znajomych to i cena moze byc b.dobra ja dalem 1226pln brutto sugerowana na stronie neca to 1299netto :-D sou radze dobrze szukac... na necie w tej cenie nie ma za to dystrybutor+rabat to juz co innego

co do ostrosci hmm... bez zastrzezen

kolorki sa conajmniej dobre

ma przydatny tryb superbright pod jednym przyciskiem z przodu

nie najlepsze ale niezle osd

1152x864 w 100hz to chyba w sam raz i do grania i do pulpitowania

do domu moniek jest cud

Pozdro 8)

W Komputroniku ten monitorek jest w cenie:1239zł.

==>forest kila zbila -napisz jeszcze coś o geometrii jaka jest na tym NECu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

simonis

lepszy bedzie samsung

samsung lepszy od NEC buhaha:)

samsung podaje wielkosc plamki - miara dluzszego boku a nie przekatnej jak wiekszosc producentow - ale to naprawde szczegol

co jest wazne? wzornictwo i elektronika w samsungach jest do "i tu musiabym uzyc niecenzuralnego slowa" Samsung robi tak (nie)dobre monitory jak LG. Jak ktos sie chce wyklucac zapraszam do firmowego serwisu (qumpel serwisant LG)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tyle ze mam Samsunga juz ponad 3miechy i bez jakicjkolwiek problemow... ciagle jade na rozdzialce 1280x1024@100Hz i pieknie smiga :)

Kolega obok na Sony E430 (19") i mowi ze moj jest prawie zblizony osiagami do jego monitorka

Co to kineskopu to jest calkowicie plaski 8)

Mysle ze dokonalem slusznego wyboru :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral tego NEC'a ale Samsungi nie sa zle. Natomiast zgodze sie z NPA ze LG (monitory) to syf (sory jak kogos urazilem). Trzeba byc slepym by niezuwazyc jakie ochydne kolory wyswietla LG (ostrosc tez nie najlepsza), mowie tutaj o modelach 19' Flatron F900P (pewnie w 17' te defekty sa mniej zauwazalne - 17' nie widzialem :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mala dygresja -> zainstaluj do monitora infy/stery mi bez nich robil dziwny shizzz z falujacym kolorem pulpitu !?!? po infie poszedl elegancko i juz mu tak zostalo :-)

co do geometri (sorki ze tak pozno nie doczytalem wczesniej) zucalem na ekran obrazy kontrolne i obraz zdaje sie byc idealny po prostu nie widze zadnych nawet minimalnych odchylow moze troche zle patrze (?) ale naprawde obraz wydaje mi sie idealny

GREDI -> jak mozesz zrob u siebie kontrole NAVISETem -> to progzz do necmitsobishi i opisz jak wrazenia czy zadoiwolony jestes??

ile zaplaciles?

komputronik ma w cenie ok ale + koszta przesylki.. no i mam serwis u znajomego a ile to warte to sie okazuje jak sie przemoduje za bardzo troche sprzetu... no moniek co innego raczej go nie bede kreskowal jak kiedys durona ... odnioslem do sklepu z plyta nastepnego dnia po zakupie... i spox za 10 minut doplacilem do lepszej plyty i odebralem juz pomalowanego duraka :-) obsluga 1sza klasa ! :-) hmm rozgadalem sie hehe

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oby dwa nie maja maski perforowanej, tylko (uciekła mi nazwa) są złączone dwoma cieniutkimi drutami...nastepny fakt...oby dwa obrazy na dobrej karcie graficznej (najlepiej testować na Vodoo3 3000...nie żartuję) maja obraz jak żyleta...sam widziałem obydwa modele...i...wybierz sam który Ci sie pdoba...a tak wogole najwazniejsze jest pasmo przenszenia, choć i tak jakby każdy patrzył na parametry to wiele ludzi miało by zamiast np..Radka9800Pro, fx5800(bo ma wyzsze taktowanie rdzenia i pamięci)...a tak naprawde jest gorszy od Radeona..dużo....gorszy.. :!: :!: :!:

pozdr 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...