Kapela Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Znalazłem w moich stertach kabli taki oto kabelek i nie mam pojęcia do czego on może być użyty albo w jakich urządzeniach się stosuje takie kabelki. Gdyby ktoś z was coś wiedział, to niech się podzieli tą wiedzą. Zdjęcia na Imgur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 (edytowane) To kabelek audio do połączenia napędu optycznego z kartą dźwiękową. Dawnooo temu trzeba było stosować takie połączenie, aby słuchać na kompie płyty CD. Czarna wtyczka wchodziła do napędu, biała do k. dźwiękowej. K. dźwiękowe miewały złącza też złącza pod te czarne wtyki. Czasami takie kabelki z jednej strony miały dwa rodzaje wtyczek. http://www.epanorama.net/documents/pc/cdrom_audio_wire.html Grafika google Edytowane 22 Czerwca 2012 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapela Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2012 Dzięki za odpowiedź. Ciekawe, bo wszystkie kabelki audio do napędów z jakimi się spotykałem to miały na obu końcach te czarne płaskie wtyczki (też musiałem takich używać kiedyś za czasów Win98 i gier z muzyką w CD-Audio). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...