Skocz do zawartości
toolpage

Radeon 9100, jak taktowany? Gdzie taki w Krakowie dostane?

Rekomendowane odpowiedzi

To jest to co widac w jednym miejscu witryny komputronika:

-----------------------------------------------------------------------

Radeon 9100 Sapphire 64 MB DVI + tv-out BOX 128-bit

rdzeń @ 230 MHz, 64 MB DDR @ 230 MHz (460 MHz DDR 128-bit), wyjście na dwa monitory, wyjście DVI, w komplecie kabel composite video i przejściówka SVHS-composite

-----------------------------------------------------------------------

No wlasnie a w drugim jak byk wywalone, ze rdzen na 250. I badz tu madry. I moze ktos wie jakie ma pamiatki, jak sie kreci?

A drugiemu pytaniu sie nie dziwcie. Serio moga nogi do du... wlezc zanim znajdzie sie jakis konkretny model w Krakowie. Na stronach daja jedno zdjecie do wszystkich Radkow, identyczny jest 9100=9000=9000pro=9200 i najczesciej maja identyczne opisy nawet i to jako 9000pro, niewazne tez, czy to mint, sapphire, supergrace a nawet gigabyte - wedlug nich wszystkie wygladaja tak samo! PARANOJA. Ale nie tylko to jest smieszne. Tylko okolo 10% sklepow posiada radeony 9100! Dobre i te 10%, ktore naleza do poztytywnych wyjatkow, bo najczesciej na witrynach i zdjecia maja takie jak trzeba i opis chociaz. W innym wypadku wszystko to 9200 albo 9000. I niestety nie znalazlem jeszcze zadnego takiego jak wyzej firmy Sapphire. Jak go nie znajde, to kupie Supergrace'a, bo taki udalo mi sie znalezc w wersji box. Aha i wersja bulk rozni sie czyms oprocz tego, ze bez pudelka? Thx za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej ja mam powercolora 128mb taktowanie 250rdzen 250 pamięć można spokjnie podkręcić na 275/275 dalej nie próbowałem chodzi stabilnie i żadnych artefaktów nie ujrzałem ale przydałby się radiatorki na pamięciach. Obraz na pewno lepszy niż na gf3Ti200 od gainwarda wiem bo go miałem wczesniej. Nie wiem natomiast jak sprawa sie ma z PC9100L. Ale tu recenzje są niezbyt pochlebne, no i trzeba uważać aby nie kupić wersji 64 bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Herculesy 9100 są bodajże w PCProjekcie.

W inne, typu Power Color, Mint sie nie pakuj.

Ewentualnie mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Saphire.

Bulk rozni sie tym od wersji Box ze nie ma pudla,

karta jest ta sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Saphir Radeon 9100 64MB ma pamieci ETRONTECH 3.5ns i kreci się tak jak w podpisie, ale ponoć ciężko dostać z takimi pamiatkami bo wyszły tez modele z HYNIX 4ns a co do taktowań to mój ma 250//230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiec tak. Intax to ma same minty i powercolory, to mnie nie bardzo ineteresuje. Znajde sobie jakos tego sapphire jak w opisie na poczatku a jak nie to supergrace. Oczywiscie 128bit - o innym nawet nie myslalem a o tedsofcie wiem, jestem tam stalym klientem ale nie chce kupowac czegos tak daleko, tymbardziej, ze moga mi wcisnac innego sapphire(np 64bit) i potem bede musial odeslac kurierem na wlasny koszt, zeby mi przyslali taki jaki chce.

Ehh znalezc co sie chce jest trudno ale chyba warto dobrze poszukac i nie kupowac jakiegos shita. Thx all.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Saphir Radeon 9100 64MB  ma pamieci ETRONTECH  3.5ns i kreci się tak jak w podpisie, ale ponoć ciężko dostać z takimi pamiatkami bo wyszły tez modele z HYNIX 4ns  a co do taktowań to mój ma 250//230

max to 305 dla pamięci?

Ja na swoim 9100, nie wiem jakiej firmy, bo kupiłem do tylko w folijce ;) i chodzi na 305 MHz mem, alele z artefactami, bez artefactów na 290-295 zależy jaka temperatura w pokoju ;). Kości pamięci Samsung 4.0. Co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Saphir Radeon 9100 64MB  ma pamieci ETRONTECH  3.5ns i kreci się tak jak w podpisie, ale ponoć ciężko dostać z takimi pamiatkami bo wyszły tez modele z HYNIX 4ns  a co do taktowań to mój ma 250//230

max to 305 dla pamięci?

Ja na swoim 9100, nie wiem jakiej firmy, bo kupiłem do tylko w folijce ;) i chodzi na 305 MHz mem, alele z artefactami, bez artefactów na 290-295 zależy jaka temperatura w pokoju ;). Kości pamięci Samsung 4.0. Co o tym sądzicie?

ladnie, ladnie :D u mnie troche mniej :x na tych samych pamieciach. BTW mozesz latwo sprawdzic jaka to firma. jest taki programik na stronce ATI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...