Skocz do zawartości
forest kila zbila

X-power radeon 9700pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

wzw z problemami z dostaniem fica (fakany action 2) decyduje sie na ta karte.

prosil bym o komentarze na temat X-power radeon 9700pro najlepiej ludzi ktorzy organoleptycznie sie z nia stykneli.

nie ma tej karty na polskiej stronie www.xpower.pl slyszalem zas ze ma ona radiatory na pamieciach (?) nie moge tez namierzyc strony zagranicznej ani zadnego testu sou prosze rowniez o wszystkie znane linki

Pozdrawiam

ps. temat firmy action laduje w watku ~niesolidne firmy/sprzedawcy itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po rozmowie z polskim przedstawicielem dowiedzialem sie ze ta karta ma vivo i tuner tv/fm co jeszcze bardziej mnie zdziwilo... nie moge natomiast nic sie dowiedziec o chlodzeniu owej karty i "domniemanych" radiatorach na kostki sou wciaz czekam na jakies info :-)

rowniez wyniki @

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z moich odchuc - NIE BIERZ ABSOLUITNIE NIC CO ZOSTALO WYPRODUKOWANE A RACZEJ SKSEROWANE PRZEZ FIME X-POWER !!!!

Mialem od niej Geforce'a 2 MX-400 64 MB totalna kicha z najnowszymi sterami na jednym kompie testowalem rive 16 mb creativa i geforce'a 2 wlasnie od X POWER !!! - komp to duron 750 300 iles tam ramu plyta DFI - na rivce 70 fps na geforcie 15-30 w sklepie mi powiedzieli ze te kart poprostu sa cienkie i oni mi tego niewymienia bo to niejest ich wina i tyle

NIE BIERZ NIC O X-POWER CHODZBY BYLO PRAWIE ZA DARMO ... SZKODA CZASU NERWOW I PIENIEDZY wymienilem sie tym geforcem za rive w 32 mb i tak jest lepsza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie tez nie polecam tej firmy, kumpel prowadzi sklep komputerowy i mial duzo problemow z kartami wyprodukowanymi przez ta firme , ale nie chce osadzac ogolnie ze jest do [gluteus maximus] tylko jak narazie nie mialem dobrych opinii o tej firmie pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem x-power sam NIE PRODUKUJE kart (?)

a r9700 wychodza od ati/saphira (?)

jesli sie myle to mnie poprawcie wyszedlem z zalozenia ze karta jest tylko pakowana przez x-powera

jutro odbieram karte zrobie testy zobaczymy jak nie to zawsze moge oddac bo sie nie podoba i tyle

Pozdrawiam 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spoko wlasnie mie zaniepokoiles troche ...

moj znajomy sprzedal juz ich kilkanascie i mowil ze wszystcy zadowoleni... jutro oglandne dokladnie zrobie testy i opowiem jak sie ma ta karta

z tego co mi wiadomo to fic jest juz tylko "wirtualnie" a x jest stosunkowo tani (1495pln)....

nie bardzo wierze w klony r9700pro z tego co wiem i widzialem to wszystko to samo tylko inaczej pakowane (poza hercem) ew chlodzone... same karty sa identyczne.. nne sprawa z gforcami nie slyszalem o kartach produkcji nv... ;-) nv sprzedaje uklady... tu na forum nie raz ktos potwerdzal ze r9700pro (jak inne to nie wiem..) ati jada z tego samego zrodla i sa tylko pakowane i sprzedawane przez inne firmy przeciez nawet wiatraki maja takie same :-)

jutro wczesnym popoludniem bede mial w reku karte to ja sprawdze i oczywiscie dam znac... jesli wyniki beda kiepskie itp odnosze ja spowro i nie wiem skad dokminie kilka plns na cos pewnego ...

A tak OT jakich wynikow w marku2001 powiniennem sie spodziewac??

Pozdro dzieki za zainteresowanie 8)

tez bym nie kupil nic co by zrobil x power jesli to nie bedzie referencyjna karta to niech spie.. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz odebralem

karta to org ati wyglada jak sphirek ktorego kiedys mialem w reku wydaje mi sie ze ma troszke ciemniejszy czerwony laminacik (?) na wierzchu std kuler ati na pamieciach kulera brak - pamieci to std samsungi

jak wyniki? pewno jak kazdej innej wynik zalacze za ~2h jak juz sie uporam z dwnl drvs

dzisiaj wyniki beda na starej windzie i zabitych dentkach bo po prostu szkoda mi czasu i tak nie mam wiele

we wt egz na studia

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10800 w 3dmarku2001 jk pisalem bez reinstalki na omegach @ r9800 jak na moj konfig chamujacy ta karte wynik wydaje mi sie dabry :-D ustawienia sterow same haj detajle :-)

czekam na komenty

wiem ze moglem wziac plyte proca i 9500pro i miec lepiej ale mobo i cpu beda niedlugo tez a grafa jest hmm przyszlosciowa :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly updejt to bylo na 1800+ i pamieciach na safe :roll: zostalo po jakis testach ....

teraz 11564 hmmm lepiej jest :-) drvs dalej max quality

link kompare http://service.futuremark.com/compare?2k1=6655480

Pozdrawiam i EOT 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maly updejt to bylo na 1800+ i pamieciach na safe  :roll: zostalo po jakis testach ....

teraz 11564 hmmm lepiej jest :-) drvs dalej max quality

link kompare http://service.futuremark.com/compare?2k1=6655480

Pozdrawiam i EOT 8)

jak dla mnie cienko wiem ze EOT ale niemoglem sie powstrzymac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie wydaje ze wynik adekwatny do proca pamieci itd....

bez reinstalki

to takie bla bla EOT sou wciaz prosze o komenty nt wydajnosci i wynikow ~

Pozdro 8)

na podobnym sprzecie tylko xp2000+ z lakka @ koles ma 12500 .... pisalo tym na podkrecanie chyba wczoraj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO cienko, proc i pamięci nie mają aż tak wielkiego wpływu.

Poinstaluj wszystko co i jak, ustaw FSB i pamięci synchro - wtedy pogadamy. Poszukaj na ORB'ie porównań z innymi Radkami na podobnej częstotliwości CPU

Teraz pytanie:

czemu nie przeprowadziłeś testu Advanced Pixel Shader??????????

Ja mam sporo gorszą grafikę a mam tylko 1500 punktów mniej.

Ja bym wymioenił tego X-Powera aż będzie za późno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie wydaje ze wynik adekwatny do proca pamieci itd....

bez reinstalki

to takie bla bla EOT sou wciaz prosze o komenty nt wydajnosci i wynikow ~

Pozdro  8)

na podobnym sprzecie tylko xp2000+ z lakka @ koles ma 12500  .... pisalo tym na podkrecanie chyba wczoraj

mi sie wydawalo malo bo ja na moim jak nic nie podkrecam ( tylko top performace w biosie ) to mam prawie 12000 wiec tak jakos mi sie ten wynik nie spodobal ... o 200 pkt mniej od twojego wyniku mialem na a2100xp i reszcie takiej jak w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porownywalem z innymi kompami mam ok wyniki i mam mniej moze o 500-1000 markow BEZ REINSTALA sou to chyba normalny wynik

Jak mowie na "podkrecaniu" czlowiek podawal wyniki i na ~2000+ po @ mial 1000pkt wiecej -->

3d smark jest wrazliwy na proca i to nie ytlko moje zdanie

u mojego kupla na saphire r9700pro i p4 2,53 bylo 14000 -> sou wynik jak u kazdego :-) takie moje zdanie

inna sprawa jak gry -> a chodza miodzio :-)

zapuszcze dzisiaj 3d m 03 i wszystko bedzie jasne :)

Pozdro dzieki za zainteresowanie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uu

jak moge sprawdzic czy karta jest 100% prawidlowa??

czy myle sie twierdzac ze nowe radeusze jada wszystkie z jednej fabryki?moja wyglada jak powinien wygladac 9700pro i tak jest zainstalowana (no znaczy soft 9800pro), taktowanie i krecenie w normie i wydajnosc jak na moj sprzet rowniez wydaje mi sie prawidlowa ...

jak sprawdzic czy karta jest 100% spox??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo mam prosbe do wszystkich z radeuszami 9700pro o maly kompare :-)

to sa moje "wyniki" - info z 3d smarka 2002 ( RUN | System info | Display devices ) prosze o porownanie czy sie czasem nie rozni ...

Description: RADEON 9700/9500 SERIES (Omega 2.4.43)

Manufacturer: ATI Technologies Inc. (Opt. by Omegadrive) [hmmm? ati?]

Name: RADEON 9700/9500 SERIES (Omega 2.4.43)

Total Local Video Memory: 128MB

Total Local Texture Memory: 128MB

Total AGP Memory: 56MB

Display Driver: ati2dvag.dll

Display Driver Version: 6.14.10.6343

Max Texture Width : 2048

Max Texture Height: 2048

Max User Clipping Planes: 6

Max Active Hardware Lights: 8

Max Texture Blending Stages: 8

Textures In Single Pass: 8

Vertex Shader Version: 1.1