mazz Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 kupilem sobie barracude 60-tke i jak sie okazuje moj komp (celeron 333 plyta abita) go nie wykrywa !!! a u kumpla ktory ma celka 533 wykryl natychmiast ... czego to moze byc wina ? napewno podpinam dobrze - zreszta sprawdzilem wszystkie mozliwosci.... pomoze update biosu ? pomocy! z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Procesor nie ma tu znaczenia. Problem w płycie głównej a raczej w starym biosie. Zaktualizuj Bios a powinno być w porządku. Chyba, że masz bardzo antyczną płytę - wtedy albo wymiana albo trzeba dokupić kontroler IDE. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablik Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ja mam taki sam dysk i celerona 366 i nie mialem zadnych problemow.Plyte mam z 1988 roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ja mam taki sam dysk i celerona 366 i nie mialem zadnych problemow.Plyte mam z 1988 roku. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: troche starawa 8O A pro po ja tez kiedys miałem na starym kompie problem. bo dysk 30 gb wszedł i został wykryty a juz 40 gb nie został wykryty. Proponuje update biosu powinien pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Miałem ten sam problem z BIV 60 na Asusie P2B, wystarczył upgrade biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazz Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 no tak... ale ja mam windowsa me i jak tu przeprowadzic update.. jak nie moge wlaczyc trybu ms-dos... a jak pozyczylem od kumpla dyskietke startowa z wina 95 to wszystko sie laduje ale w pewnym momencie wypisuje "veryfying dmi pool data..." i konczy bootowanie dyskietki :( trace juz cierpliwosc, jakies pomysly ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zrób dyskietke w win me. Proste?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazz Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 hmm sprawdze to:) ale o ile pamietam to dyskietka startowa win me tez nie ma obslugi msdosa :( ale sprawdze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Dyskietke startową zrób z min me albo przynajmniej z win 98 se, powinno działać. O update biosu masz tu. A jak nic nie pomoże to pozostało zaopatrzeć się w jakiś kontroler HDD ata100 cena takiego to około 100pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 No i z tej dyskietki to "uruchom komputer bez cd-rom" albo z oczywiście i wtedy bedzie dos 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Miałem ten sam problem z b IV 80 GB, nie chciał mi wykryć dysku i niestety wymiana biosu też nie pomogła i musiałem kupić kontroler za 120 zł już z raidem. Ten komp to cel 300 na płycie gigabyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 A propo barracud... jak sprawdzić czy dysk pracuje na maksymalnych obrotach??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Polecam Disk Manager (czy coś takiego, sprawdź na stronach producenta) U mnie widziała płyta tylko 8Gb, potem zainstalowałem ten programik który oszukuje Bios czy jakoś tak i mam teraz w Win ME całe 40Gb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazz Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 uff udalo sie! :) moja pierwsza zmiana biosu :) ale najlepsze jest to, ze owszem teraz czyta mi "duze" dyski ale przestal te 4 gigowe :)))))) eh niewazne i tak zjara ze sie udalo! wielkie dzieki wszystkim za pomoc i tolerancje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 uff udalo sie! :) moja pierwsza zmiana biosu :) ale najlepsze jest to, ze owszem teraz czyta mi "duze" dyski ale przestal te 4 gigowe :)))))) eh niewazne i tak zjara ze sie udalo! wielkie dzieki wszystkim za pomoc i tolerancje:)Abita BH6 miałeś ? :) Ja mam takiego, i 60GB działa luzem. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...