Skocz do zawartości
mazz

problem z barracuda iv

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem sobie barracude 60-tke i jak sie okazuje moj komp (celeron 333 plyta abita) go nie wykrywa !!! a u kumpla ktory ma celka 533 wykryl natychmiast ... czego to moze byc wina ? napewno podpinam dobrze - zreszta sprawdzilem wszystkie mozliwosci.... pomoze update biosu ? pomocy! z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor nie ma tu znaczenia. Problem w płycie głównej a raczej w starym biosie. Zaktualizuj Bios a powinno być w porządku. Chyba, że masz bardzo antyczną płytę - wtedy albo wymiana albo trzeba dokupić kontroler IDE.

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki sam dysk i celerona 366 i nie mialem zadnych problemow.Plyte mam z 1988 roku.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: troche starawa 8O

A pro po ja tez kiedys miałem na starym kompie problem. bo dysk 30 gb wszedł i został wykryty a juz 40 gb nie został wykryty.

Proponuje update biosu powinien pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak... ale ja mam windowsa me i jak tu przeprowadzic update.. jak nie moge wlaczyc trybu ms-dos... a jak pozyczylem od kumpla dyskietke startowa z wina 95 to wszystko sie laduje ale w pewnym momencie wypisuje "veryfying dmi pool data..." i konczy bootowanie dyskietki :(

trace juz cierpliwosc, jakies pomysly ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem z b IV 80 GB, nie chciał mi wykryć dysku i niestety wymiana biosu też nie pomogła i musiałem kupić kontroler za 120 zł już z raidem. Ten komp to cel 300 na płycie gigabyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Disk Manager (czy coś takiego, sprawdź na stronach producenta) U mnie widziała płyta tylko 8Gb, potem zainstalowałem ten programik który oszukuje Bios czy jakoś tak i mam teraz w Win ME całe 40Gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff udalo sie! :) moja pierwsza zmiana biosu :) ale najlepsze jest to, ze owszem teraz czyta mi "duze" dyski ale przestal te 4 gigowe :)))))) eh niewazne i tak zjara ze sie udalo! wielkie dzieki wszystkim za pomoc i tolerancje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uff udalo sie! :) moja pierwsza zmiana biosu :) ale najlepsze jest to, ze owszem teraz czyta mi "duze" dyski ale przestal te 4 gigowe :)))))) eh niewazne i tak zjara ze sie udalo! wielkie dzieki wszystkim za pomoc i tolerancje:)

Abita BH6 miałeś ? :)

Ja mam takiego, i 60GB działa luzem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...