Skocz do zawartości
1krzy3siek6

Problem HDMI z TV

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

ostatnio pojawił się u mnie problem kiedy chcę przełączyć obraz z laptopa na tv za pomocą kabla HDMI-HDMI.

Wszystko było ładnie pięknie i śmigało bez problemów (laptop MSI GE600 z TV Samsung933HD) ale teraz po podłączeniu piszę "brak sygnału" i obraz mryga, skacze...

Monitor jest wykrywany przez laptopa, kabel i laptop sprawny bo na drugim TV (także Samsungu) łączy się bez problemów.

Łącze HDMI w TV także sprawne bo drugi laptop bez problemu się połączył.

Zacząłem szukać problemu w rozdzielczościach choć wcześniej bez żadnego kombinowania wszystko śmigało ale po wielu próbach jedyne co udało się uzyskać to obraz przy 800x600 ale tylko przy opcji "duplikuj" , kiedy chcę przełączyć na "tylko projektor" znowu brak połączenia...Zainstalowałem jeszcze raz stery od grafiki i to samo. Ktoś ma jakieś propozycję co jeszcze mogę zrobić z tym fantem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa wyjścia HDMI w TV i na obu jest to samo więc wymiania gniazda odpada. Kabel wg mnie jest także ok bo z innym TV mój laptop łączy się bez problemowo ba mało tego żeby wykluczyć kabel podłączyłem inny laptop (Toshiba) i ten połączył się z obydwoma TV bez problemu...

Edytowane przez 1krzy3siek6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi