MrLazy Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Witam. Mam zamiar zakupić nowy monitor za jakieś parę dni i zastanawiam się, który byłbym lepszy głównie do grania w najnowsze gry typu BF3, Max Payne 3 itp, bo mam stary i aż mnie oczy bolą od patrzenia na niego (litery są zamazane jak się na niego patrzy i aż znajomi się dziwią, że jeszcze na nim gram). Zastanawiam się nad BenQ XL2420T i Dell U2410. Chodzi tu głównie na którym będzie lepiej widać grafikę i będzie mi się lepiej grało. Inni mówią, że BenQ bo 120MHz czy coś takiego i będę miał lepiej w online, a inni, że ten Dell, bo to IPS. Już sam nie wiem, doradźcie mi co kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 dell 2410 za bardzo do grania sie nie nadaje, juz 2412 jest lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Condor Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Dell u2410 ma 33ms input laga więc raczej odpada a ten Benq też perfekt nie jest. Wiadomo Tn i jego badziewne kolory. Sam chce się przesiąść z crt i jak patrze na wybór to tylko głową w mur. Popatrz na tftcentral tam masz recenzje większości monitorów wraz ze zmierzonym input lagiem. Ja skłaniałbym się na Benq GW2450HM lub GW2750HM, 6ms input lag, AMVA, ponoć brak ghostingu. Jak ci nie zależy na jakości obrazu to Benq XL2410T ma niski IG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrLazy Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Właśnie zależy mi na jakości obrazu i to bardzo. Same ms pewnie nie będą dla mnie zauważalne, więc zależy mi bardzo na tym obrazie. A dlaczego U2412 miałby być lepszy od U2410? Mówię jeszcze raz, że będę grać w najnowsze gry, a monitor, który mam już boli po oczach, a żeby otrzymać lepszy obraz muszę schodzić do 1600x1200 rozdzielczości, żeby było normalnie widać. Podawajcie więcej propozycji i co myślicie o tym co podałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...