jajcek Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 witam, dzis probowalem odpalic moja nowa plyte msi kt266 pro2. zmienilem jedna zworke ze 133mhz na 100mhz cpu freq. i juz speaker wydawal tylko jeden prawidlowy dzwiek. lecz niestety monitor mi sie jeszcze nie zalaczal no i z rozpedu zmienilem pozycje drugiej zworki co sie pozniej okazalo uzylem nieswiadomie opcji RESET CMOS. Teraz moj komputer wydaje nastepujace dzwieki ti--ti----ti. Na monitorze nadal nic sie nie wyswietla. Prosze wszystkich o porady/sugestie. Z gory dziekuje i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 przestaw zwore od clear cmos na pozycje wyjsciową, a druga spowrotem na 266 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 A jak użyłeś tej zworki od reset CMOS'a. Wyłączyłeś chociaż kompa z prądu, jak nie to tak zrób, wyłącz kompa i na 15-20 sekund zewżyj CMOS. Potem ustaw z powrotem zworki tak jak powinny być i włącz kompa. Tą zworkę 100/133 załuż tak jak w oryginale ma procek. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 A jak użyłeś tej zworki od reset CMOS'a. Wyłączyłeś chociaż kompa z prądu, jak nie to tak zrób, wyłącz kompa i na 15-20 sekund zewżyj CMOS. Potem ustaw z powrotem zworki tak jak powinny być i włącz kompa. Tą zworkę 100/133 załuż tak jak w oryginale ma procek. Pozdr. dokladnie zrob jak mowi witek apropos cc jak resetowalem cmosa na a7v133 uzyweale srubokreta :lol: bo zwory nie bylo kiedys juz ktorys raz z kolei uzywalem tej "opcji" i nie wyl komoa z sieci kiedy resetowalem to wszystkie coolerki na mobo mi sie przez chwile zaczely krecic :lol: ale mobos prezyla i dziala do dzis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...