Skocz do zawartości
zenit

Zalman ZM-NB32J jaki wentyl?

Rekomendowane odpowiedzi

......no właśnie ostatnio zmieniłem standardowe chłodzenie chipstu nForca2 na zelmana i zauważyłem ze komp mi się restartuje po 20 minutach na wyższym fsb podejrzewam ze to zawdzięczam temu, iż na radiatorze nie mam żadnego chłodzenia próbowałem przełożyć stare, ale nie pasowało, co mi radzicie zrobić albo, co kupić by powiać na niego powietrzem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

......no właśnie ostatnio zmieniłem standardowe chłodzenie chipstu nForca2 na zelmana i zauważyłem ze komp mi się restartuje po 20 minutach na wyższym fsb podejrzewam ze to zawdzięczam temu, iż na radiatorze nie mam żadnego chłodzenia próbowałem przełożyć stare, ale nie pasowało, co mi radzicie zrobić albo, co kupić by powiać na niego powietrzem?

poszukaj moj topic o tym Zalmanie a sie dowiesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem topic Rosio o Zalmanie i w dalszym ciągu nie wiem jak to zrobić myślę o jakimś samoprzylepnym np. wentylator na k. grafiki Colorful w ofercie siriusa. Tutaj akurat było chłodzenie na tym chipsecie wiec zmieniłem je na inne, ale czytam tu jeszcze, o jakim SB, NB i ze tam można tez założyć Zalmanka może mi ktoś wyjaśnić gdzie to jest zajrzałem do obudowy na płytę i widzę cos, co jest podpisane NVIDIA nForce MCP, czy to to, bo tutaj bym musiał przykleić radiator, a wtedy na pewno bym stracił gwarancje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem topic Rosio o Zalmanie i w dalszym ciągu nie wiem jak to zrobić myślę o jakimś samoprzylepnym np. wentylator na k. grafiki Colorful w ofercie siriusa. Tutaj akurat było chłodzenie na tym chipsecie wiec zmieniłem je na inne, ale czytam tu jeszcze, o jakim SB, NB i ze tam można tez założyć Zalmanka może mi ktoś wyjaśnić gdzie to jest zajrzałem do obudowy na płytę i widzę cos, co jest podpisane NVIDIA nForce MCP, czy to to, bo tutaj bym musiał przykleić radiator, a wtedy na pewno bym stracił gwarancje?

to ja ci powiem jak zrobilem :)

mialem jakis strary wentlator od durona (48x48 mm chyba), znalazlem rowniez kawalek rurki termokurczliwej, ucialem jej jakies 8 cm i przewloklem ja przez dwa otory wentla po przekatnej i dwie koncowki tej rurki wlozylem na na dwa prety radiatora, dodatkowo wentyl pracyje na 7V (wlutowalem diode Zenera) i temp spadla o jakies 15*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grinch tak ale nie sam... musi być jakiś woatrak.. bo bez wiatraka to boxowy chaintecha bedzie wydajniejszy... a nforce pasywnei nie pojedzie napewno...

Miałem własnei to na myśli ale mogło to zabrzmieć inaczej... przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi