Magnolia Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2012 Witam! Na wstępie przepraszam jeśli mój temat znajduje się w nieodpowiednim katalogu, lub już kiedyś był rozważany. Bardzo proszę o radę dotyczącą rozwiązania, które umożliwi mi przeszukiwanie lub tagowanie plików w dwóch formatach. A konkretniej: często zapisuje na swoim komputerze 1-2 stronicowe pliki w formacie doc i pdf (wersja nieedytowalna). Pliki zapisuje w poszczególnych folderach (czasami jeden dokument pasuje do kilku katalogów), więc zwykłe wyszukiwanie w folderach się nie sprawdza. Wyszukiwarka Windows (z opcją wyszukaj w pliku) działa całkiem sprawnie, jednak - co oczywiste - nie odnosi się do plików pdf. Czy istnieje program, który umożliwia otagowywanie dwóch rodzajów dokumentów, a nastepnie sprawne ich wyszukiwanie? Czy istnieje jakiś inny prosty sposób, który ułatwiłby mi znalezienie dokumentów, w których występuje wybrane przeze mnie słowo kluczowe? Z góry dziękuje za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voluu Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Jedyny program, z którego kiedyś korzystaliśmy w szkole to Archivarius 3000. Przetestuj sam, może da radę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Jest też taki program Tabbles, w którym niejako taguje się pliki, ale wyszukuje po nazwach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...