Skocz do zawartości
HappyAmateur

Router z modemem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegoś czasu poszukuję nowego routera z Annexem A (RJ11) i mam na ten cel około 500zł. Niestety sprawa nie jest łatwa, bo do centrali mam daleko, a linia od Orange/TP jest bardzo kiepska. Dlatego też priorytetem jest stabilność pracy, ale urządzenie musi też mieć całkiem przyzwoity zasięg WiFi oraz możliwośc podpięcia dysku twardego (USB), na którym będą przechowywane pliki, do których chcę mieć dostęp ze wszystkich kompów/smartfonów.

Z tego co wyczytałem, to w moim przypadku najlepiej będą się spisywać routery na procesorze Broadcomma, dlatego też właśnie takich poszukiwałem. Ostatecznie mój wybór padł na dwa urządzenia od firmy Netgear i Linksysa. Chodzi o modele: WAG320N i DGND3700, oba zbudowane na chipsecie firmy na B. Szczerze powiedziawszy bardziej w chwili obecnej skłaniam się ku produktowi Cisco, bo naczytałem się sporo złego na temat Netgeara. Przez chwilę zastanawiałem się nawet nad zmniejszeniem swoich wymagań i zakupem chwalonego DGN2000, ale ten router nie jest już sprzedawany, a DGND2200 to już inna konstrukcja i nie mam zamiaru ryzykować rozczarowania.

Co powiecie w tym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zdecydował sie w twoim przypadku na osobne urzadzenia. Modem z trybem bridge i router. Co do urządzeń to na router bym proponował coś z tomato. co do modemu to już sam musisz poszukać bo wypadlem z obiegu. Jednak dedykowane modemy maja większa tolerancję na gorszy sygnał niż routery adsl. Polecam pl.comp.sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi