Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Czy jest jakas roznica w wydajnosci 3d (gry) pomiedzy dyskiem na ata33 a dyskiem na ata100???. Np na tym cfg ktory ja mam??? Szczegolnie chodzi mi o plynnosc gry. Czy na moim configu i dysku Ata100 bedzie chodzic gra nie skaczac a na ata33 bedzie skakac??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Plynnosc gry sie nie zmieni pod warunkiem, ze masz odpowiednio duzo ramu, bo wtedy wszystko potrzebne jest trzymane w ramie. Za to zauwazysz napewno duza roznice w loadingach itp. Zreszta sprawdz sobie w jakiejs grze, ze z dysku sie nic nie doczytuje (nie patrz na gta3 :)). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Ja wiem, że ata 133 jest po zrobiona zebyś mógł obsługiwać dyski powyżej 80 gb a co do wydajnosci to nie ma różnicy. Chyba, ze masz Raid. Ael jak masz barracude IV to nie polecam podłączać pod raida bo mozesz tylko zwolnić dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeNeK Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 podlacz sobie dysk ata100 na jednej tasiemce z cd romem (ktore sa zazwyczaj ata33) i wtedy hdd powinien chodzic na ata33 i sobie mozesz porownac. spadek wydajnowsci w grach moze byc jesli masz jakis starszy hdd ata33 bo taki dysk bedzie mial w porownaniu z jakims w miare nowym wolniejsze czasy dostepu itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Ja wiem, że ata 133 jest po zrobiona zebyś mógł obsługiwać dyski powyżej 80 gb a co do wydajnosci to nie ma różnicy. Chyba, ze masz Raid. Ael jak masz barracude IV to nie polecam podłączać pod raida bo mozesz tylko zwolnić dysk. heh nie moze tylko zwolni ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizonek Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Ja wiem, że ata 133 jest po zrobiona zebyś mógł obsługiwać dyski powyżej 80 gb a co do wydajnosci to nie ma różnicy.Nie do tego. Od tego jest standart ATAPI6. :) ATAPI5 obsługiwało do 128GB twardziele, ale skoro pojemność HDD rosła z dnia na dzień, to ustalono ATAPI6, w którym limit wynosi 128PB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...