kocjano Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Mój komputer to laptop HP EliteBook 2540p. Z dnia na dzień komputer zamilkł. Nie słychać żadnych dźwięków: ani systemowych, ani muzyka, ani film. Ale gdy podłączyłem przez gniazdo słuchawkowe głośniki kina domowego i pogłosiłem je na maxa, to coś tam ledwo ledwo bylo słychać, ale trzeba było stać przy głośniku, żeby usłyszeć. Wszystkie suwaki głośności są na max. Menager urządzeń nie zgłasza problemów. Odinstalowanie i ponowna instalacja sterowników nie pomogły. Aktualizacje robione na bierząco. Co jeszcze powinieniem sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 Możliwe, że jakiś wzmacniacz poszedł z dymem. Aby wyeliminować problem software-owy sformatuj dysk i zainstaluj świeży system lub uruchom jakiś system bootowalny z płyty np. najnowsza wersja Linux-a Ubuntu ściągnięta stąd: http://ubuntu.pl/pobierz.php i sprawdź czy problem występuje nadal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocjano Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Problem wyjaśniony. Trwałe uszkodzenie karty dźwiękowej. Prawdopodobnie nastąpiło jakieś przebicie z podłączonego zestawu głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...