Stracony Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Witam zlozylem komputer w serwisie morele dokladnie taki http://www.purepc.pl...upowy?page=0,10 I tutaj zaczynaja sie schody nie jestem jakims strasznym specjalista w dziedzinie komputerow Po wlaczeniu pisze o tym zeby wybrac boot device i tak dalej ( standardowy komunikat) Ustawilem w biose aby pierwsze czytal plyte CD (nie wiem dla czego tam gdzie mam liste kolejnosci w jakich wlaczaja sie podzespoly dysk twardy jest podswietlony mimo tego ze jest na 2 czy 3 miejscu) Juz sprawdzalem drugi inny windows i dalej nic tak jakby nie widzial lub nie czytal plyty Lub jakby czytal pierwsze dysk dziwne jest to ze dysk na liscie jest podswietlony inne ikony podswietlaja sie dopiero wtedy gdy najade myszka A wiec prosze pomozcie xD Jesli zly dzial to sory =/ Edytowane 5 Października 2012 przez Stracony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Przy starcie na boot logo nie widnieja napisy z klawiszami ktore odpowiadaja za wejscie do biosu czy wyswietlenie menu urzadzen rozruchowych? Sprobuj tam wejsc i wybran naped Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stracony Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 tak pod F11 mam wybor urzadzenia rozruchowego i na liscie mam 2 dyski ktore mam i UEFI : wbudowana EFI shell poprostu nie ma opcji cd dvd jest jeszcze "wejdz w ustawienia" wtedy wlacza sie bios Nie wiem moze to cos w biosie w opcjach Rozruchu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 tak pod F11 mam wybor urzadzenia rozruchowego i na liscie mam 2 dyski ktore mam i UEFI : wbudowana EFI shell poprostu nie ma opcji cd dvd jest jeszcze "wejdz w ustawienia" wtedy wlacza sie bios Nie wiem moze to cos w biosie w opcjach Rozruchu ? Wejdź do tego biosu i w nim ustaw kolejność bootowania, pierwszy ustaw napęd a potem dysk. Oczywiście rozumiem że windows oryginalny?;) nieoryginalne mogą nie mieć bootsectora i dlatego nic się nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stracony Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Wejdź do tego biosu i w nim ustaw kolejność bootowania, pierwszy ustaw napęd a potem dysk. Oczywiście rozumiem że windows oryginalny? nieoryginalne mogą nie mieć bootsectora i dlatego nic się nie dzieje Przeczytaj pierwszy post(temat)... Edytowane 5 Października 2012 przez Stracony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Przeczytaj pierwszy post(temat)... Okej, pomyłka ale windows nie wiadomo czy oryginalny;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stracony Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Windowsow sprawdzalem takze kilka... a wiec to nie jest powodem (oryginalnych) Edytowane 5 Października 2012 przez Stracony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stracony Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) juz chyba wiem o co chodzi... Bios nie widzi cd romu... dlaczego tak moze byc ? (przepinalem na wszystkie porty) P.S. Ikonka dysku twardego byla podswietlona poniewaz BIOS ja widzial czego nie mozna powiedziec o cd romie... =( Edytowane 5 Października 2012 przez Stracony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Uszkodzony napęd. Uszkodzony przewód danych. Uszkodzony przewód, wtyczka zasilająca cd romie... =( Rozumiem, że to skrót myślowy a masz w kompie napęd dvd? Edytowane 5 Października 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stracony Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) tak ocvzywiscie mam dvd... Czyli co serwis :/ Wtyczka zasilajaca chyba odpada gdyz naped dziala Edytowane 6 Października 2012 przez Stracony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...