tal82 Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) Witam zauważyłem że na niektórych wybiurczych czarnych polach wystepuja zielone kropkowane linie czasami male czasami szerokie pojawiaja sie tez pod ikonami przyciskow na stronach niektorych chiałbym sie dowiedziec czy mozna to jakos zniwelowac zaznaczam ze neidawno kupilem monitor razem z kablem hdmi ktorym podlaczylem do komputera i podobnei jak w inhych watkach nieaktywna funkcja eco vive ale to szczegol najwazneijsze to te zielone linie prosze o pomoc thx z gory. Ostatnio zauważyłem ze nei tylko na czarnym tle ale pomiedzy scenami pewnych obrazów video również na krótki moment pojawia sie wzdłóż szeroka cienka punktowa zielona linia. Przypomina to wszytsko zielone piksele zamiast czarnych. Zauważyłem jeszcze jedno że jak zmneijszam okno przegladarki naprzykład z fullscreen na ktorej pokazuja sie te zielone piksele wraz z manipulacja okna znikaja a przy rozciagnieciu do prawidlowych rozmiarow okn apojawiaja sie sa bardzo ruchome niewiem od czego to zalezy czy matryca musi sie rozgrzac bo to nowy monitor prosze o rozwiaznei tego problemu PS: zauwazyłem pogorszenei sytuacji bo nawet na filmie pojawily sie zielone piksele a gdy zmneijszam okno wyswietlanai znikaja i pojawiaja sie na wiekszej rozdzielczosci okna prosze o pomoc w tej sprawie karta graficzna jest nowa gf 660TI OC sterowniki najnowsze maam dwa monitory gdy przenosze okno z pixelami na drugi monitor podobnie znikaja takze jak zmniejsze odswiezanie z 60mhz do 50 mhz prawie calkowicie znikaja ale czasmi przy tym odswiezaniu na filmach zamiast zielonych pixeli mam czerowne smugi w niektorych miejscach i glownei sie to dzieje w rozdzielczosci natywnej monitora 1080p nieprobowalem jeszcze zmienic kabla na dvi ale chce miec w hdmi nei po to kupilem taki sprzet by sie ograniczac Prosze o pomoc Edytowane 11 Października 2012 przez tal82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...