Skocz do zawartości
Martinii

Internet bezprzewodowy - co, jak i od kogo?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Siostra przeprowadzila sie do nowo wybudowanego domu w czesci Poznania, w ktorej nie ma zadnego z poznanskich operatorow kablowki. Nie przewiduja w domu telefonu stacjonarnego wiec OraPoprosila mnie, abym zajal sie sprawa dostarczenia do domu Internetu. Sam nigdy nie interesowalem sie tematem internetu od operatorow sieci komorkowej i dlatego zwracam sie do Was. Kto wg Was ma najlepsza, najkorzystniejsza oferte i jakosc uslugi? Widze, ze tepsa/orange swiadczy teraz usluge internetu bezprzewodowego bez koniecznosci posiadania telefonu - czy to jest cos warte? Zauwazylem, ze kazdy operator daje modem USB. Czy to znaczy ze jestem zmuszony do kupna routera z wejsciem USB czy jak? Tyle wsyepnych pytan. Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zbiorcza... gdzienet.pl np ;) Kiedyś próbowałem robić stronę z sieciami w poznaniu, ale - za dużo tego było i za często się zmieniało. A solidny.. cóż... tak jak przy komórkach - dużo zależy od miejsca, odległości od stacji bazowej itepe. Przy czym o ile w komórce niektórych rzeczy nie przeskoczysz (ot - limity transferu, opóźnienia), to radiówki mają tutaj ciut większe pole do popisu i raczej się w limity nie będą bawić.

Jak doprecyzujesz część poznania moze coś podpowiem więcej. Może być na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi