Ka2 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 A więc denerwuję mnie ciągłe przełączanie dźwięku z słuchawek na głośniki i odwrotnie i chciałem wiedzieć czy taka przejściówka nie będzie mi obciążać zbyt mocno karty dźwiękowej (zintegrowana z płytą główną) żeby jej nie spalić (upalić, uszkodzić także całej płyty głównej). Czy ktoś stosuję taką przejściówkę i jak się sprawdza jak by co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 To rozgałęźnik, nie przejściówka. Nie powinno być problemów. Chyba, że pisząc głośniki nie masz na myśli zestawu z wbudowanym wzmacniaczem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ka2 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Tak wiem pomyliłem się ale każdy wie o co chodzi, nom normalne głośniki zbudowanym zasilaczem pod ~230V (wzmacniaczem) np. takie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Ludzie różne pomysły mają, więc lepiej się upewnić ;) Generalnie jedynie słuchawki będą trochę ciągnąć z karty, na głośniki będzie szedł tylko sygnał, który wzmocni już wbudowany wzmacniacz w zestawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ka2 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 aha czyli na 110% mogę być spokojny że nic się nie stanie z płytą główną (kartą dźwiękową) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...