david911 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Witam Szukam taniego (najlepiej używany w granicach 500zł) netbook'a. Moje wymagania: -Małe rozmiary i mała waga -Wbudowany modem 3G UMTS 900 (zgodny z kartami Aero2 [bdi]) -Jak najlepsza bateria (3 godziny pracy na 3G vel Wi-Fi przy najjaśniejszym ekranie to niezbędne minimum, miło by było aby działał ok. 6 - im więcej tym lepiej) -Napęd optyczny lub możliwość podpięcia zewnętrznego jedynie na port usb (bez żadnych zasilających kabli - ma działać z baterii laptopa) -Powinien być cichy Jakie Macie propozycje? Na co jeszcze zwrócić uwagę przy zakupie? Pozdrawiam Edytowane 11 Listopada 2012 przez david911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) rzeczy które się raczej wykluczają(nie zawsze)-bateria i waga i to za 500zl, pojechałeś po bandzie. Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Listopada 2012 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Ja płacąc 1500 pln za laptop tego nie mam a staralem sie jak moglem , zapomnij o tych wymaganiach przy tej cenie. No chyba że łykłeś 2 i miało być 2500 to już powinno dać rade z wymaganiami. Edytowane 12 Listopada 2012 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Znalezienie netbooka używanego do 5 stówek jest możliwe, z 3G to musiałbyś mieć już trochę szczęścia, ale o dobrej baterii i wbudowanym napędzie to w ogóle zapomnij. Za wysokie wymagania, za mały budżet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Netbooki z definicji nie mają wbudowanych napędów, a sposób podpięcia/zasilania zewnętrznego zależy od konkretnego napędu, nie netbooka.. Ciężko będzie ci znaleźć coś z wbudowanym modemem, mało takich modeli pojawiło się na rynku i jeszcze mniej jest dostępnych używek. Nie lepiej szukać zwykłego używańca i dokupić do niego modem na USB, chociażby Huawei E3131? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Ale nadal nie za taką kwotę. Sam modem zje prawie 1/5 zakładanego budżetu. Wszystko się da, ale trzeba mierzyć siły na zamiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Z wymaganiami / ceną rzeczywiście pojechałem, ale Panowie! Trochę kreatywności! Widziałem napęd CD slim zewnętrzny pod jeden port usb - tylko nie jestem pewien, ale chyba nie potrzebował zewnętrznego zasilania - już jeden problem odchodzi. Dalej: Bateria - na początek pewnie by starczyła standardowa (a chyba większość netbooków trzyma 3 godziny?) a później można dokupić powiększoną akcesoryjną, albo jeszcze lepiej kupić używany zestaw z taki akumulatorkiem. Z głośnością jak rozumiem w żadnym netbooku nie będę miał problemów? Najlepiej działanie pasywne przy necie i wordzie. Co znalazłem: Samsung N150, NC10, Acer D250 Raczej spełniają wymagania, aczkolwiek nie wiem jak jest tam z bateriami rozszerzonymi ew. co było dawane w standardzie. Wszystkie mają modemy 3G, nie wiem czy współpracują z Aero2 (UMTS 900). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Z głośnością jak rozumiem w żadnym netbooku nie będę miał problemów? Najlepiej działanie pasywne przy necie i wordzie. Z głośnością może być różnie. MSI WIND U100 chłodzenie ma oparte o wentylator i strzęp aluminiowej blaszki. bez wentylator nie da rady. Do tego wentylator swoją świetność ma już za sobą. Jest wyraźnie słyszalny, czasami uciążliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 Skoro nie ma innych pomysłów to inaczej - który z podanych netbooków jest najlepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2012 Część wymogów spełniłby http://allegro.pl/nowoczesny-slimbook-akoya-13-3-1650gr-gw-f-i2785425393.html lub inne zabawki na SU2300 Z czasem pracy, nigdy nie wiadomo jak to z używkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...