Skocz do zawartości
Qur..aK

X-Fi - DZIWNY PROBLEM !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dosc dziwny problem zwiazany ze sterownikami do X-Fi (XtremeGamer)Fatal1ty Pro FPS. Zaczne od tego ze

kupilem dysk SSD (Vertex 3 i zaczynam zalowac wyboru:/) wiec wzialem sie za stawianie na nowo systemu, partycji

(wczesniej mialem RAID 0 2xSamasung F1) i sflashowalem bios na wersje bardziej zaktualizowana ze strony

Station Drivers-Bios Modded vF11 do plyty Gigabyte P55a-ud3. Tak wiec postawilem winde, instaluje sterowniki i jak

dochodze do instalacji X-Fi pojawiają się problemy (!!!). Instaluje jak zawsze stery You-Pax'a(http://www.hardwareheaven.com/pax-drivers/)

po czym paczkę Dolby Digital Live & DTS Connect Pack, wklejam swoje zarejestrowane pliczki do C:\Programdata

czyli wszystko jak zawsze i tu ZONK. Okazuje sie ze juz klucz jak i te pliki nie dzialają :///. Robie reinstal

DLL & DTS'a wklejam pliki i dalej to samo. Zrobilem reisntal sterownikow i pojawil sie inny problem!

Nie wykryl karty(!). Wrzucilem w inny slot i to samo, wrzucilem spowrotem w stary slot po drugim restarcie wykryl

X-fi wiec zaczalem instalowac stery. Tu kolejna nowość! Wykryl karte w Menedzerze ale nie zinstalowal WDM'ów.

Tak wiec usówam, restartuje itp wkoncu udaje sie zainstalowac ale paczka dalej jest nie zarejestrowana. Juz wczsniej

sie zagotowalem i przeinstalowalem winde bo nie chce ANALOGA tylko spowrotem DIGITAL na wyjsciu COAX bo roznica dzwieku

jest DUZA i nie podlega to dyskusji. Tak więc WTF ?! Czyzby flash biosu mial na to wplyw ale wątpię. Ten klucz jest

przypisany do mohego numeru seryjnego karty X-Fi no ale to ze ma problemy z wykrywaniem jej w sumie to juz pewnie

moze byc zalezne od biosu. Jakieś pomysły ? Bardzo prosze o zucanie pomyslami bo juz trace cierpliwosc :((((.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Z pewnością to nie wina dysku SSD, czy też nowszego biosu głównej, tylko karty muzycznej i sterów.. Obecnie sam jestem na etapie zabawy instalacyjnej Xtreme Gamer na W7 HP x64 na mobasku Asrock Z77 Extreme 4.. Kombinowałem ze sterami Creative, Paxem i karta dźwiękowa nadal mi nie działa.. Początkowo instalacja zatrzymywała się przy modyfikacji rejestru - odłączyłem Eseta SS - nie pomogło.. Więc odłączyłem klawiaturę.. Stery się zainstalowały, karta prawidłowo wykryta w Menedżerze urządzeń, ale brak dźwięku (poprzestawiane w odtwarzaczu, w opcjach dźwięku)..

Obecnie wszystko co od Creativa pousuwałem i zabieram się za czyszczenie sterów Drive Cleaner'em .. parę restartów, by się wszystko poukładało i znowu zabawa z instalką.. Może też tego spróbujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku restartach zainstalowalem je i dzialaj z tym ze encodery juz nie sa aktualne i prosi mnie o klucz ktory jak podaje nie dziala. Mozesz miec racje co sterow ze nie instaluja sie poprawnie ale czemu... nie mialem takiego problemu wczesniej. Napisalem co pomocy techniczne creativa. Zobaczymy co powiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uporalem sie. Jedna wersja kompilacji sterow ma u mnie problem na windzie x64 bitowej. Druga sprawa ze uzywam modowanych sterow od Daniela K (Youp-Pax) bo sa najleprze i niedawno(skandal z mojej strony ze tak pozno to rozkminilem :P) doczytalem ze trzeba wylaczac podpis cyfrowy sterownikow !!! ReadyDriver Plus V1.2 - zamykam temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi