laharos Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam. Na tych parametrach łacza wyświetla mi maksymalnie 20mb/s mogę mieć. Czy nie ma możliwości do przyspieszenia na 40mb/s 4mb uploadu? Zalezy mi szczegolnie na uploadzie. Prosze o odpowiedz. http://i.imgur.com/FXKgM.jpg 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 To już zależy czy dostawca ma VDSL w okolicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laharos Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czyli co mam do nich zadzownic i dowiedziec sie czy jest opcja zamontowania vdsl czy jak?. Jakie pytanie mam sformułować 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Tak dokładnie, czy są możliwości techniczne na VDSL neostrada fiber. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laharos Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 ale po samych parametrach jak to wyglada? Wyczytalem na sieci ,ze centrala musi byc okolo 1,3km max niby trlumienie mam dobre. Jak by sie ich ponękało to jest opcja ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Z tego co wiem W/g TPsy minimalne parametry na 40 Mb to linia do 1200 m i tłumienie do 17db Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laharos Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Dzwoniłem do telekomunikacji: Gosciu mowi ze jestem 200 m od centrali, na centrali jest adsl2+ i karta VDSL o dziwo ale system w moim przypadkku nie akcpetuje wiecej niz 20mb. Jaka moze byc tego przyczyna ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 To już jakieś dziwne ustalenia dostawcy, on mówią to co widzą na ekranie monitora. Dla nich nie można to nie można, musiał być pogadać lokalnie z serwisantami jak ich gdzieś zauważysz, mają lepsze rozeznanie w lokalnych sprawach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laharos Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Napisałem jeszcze e-mail do nich. Żeby mi dokładnie wyjaśnili sprawę. Jak nie wyjaśnią to pojade do salonu i oko w oko może sie dowiem albo otrzymam kontakt do serwisantów. Bo możliwości są tylko nie mam pojęcia czemu nie mogę. Router VDSL kupić to nie problem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Cytat Router VDSL kupić to nie problem.To się zgadza. Problemem jest, jak sam widzisz, podłączenie usługi. Musisz drążyć temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laharos Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Będę drążł doputy sie nie dowiem dlaczego. E-mail , pojade do salonu face to face . Musze wiedziec dlaczego. Jak sie dowiem ze nie ma takiej mozliwosci i dokladne wyjasnienie to dam sobie spokoj. Ogolnie tepsa olewa klientow ale ja sobie nie dam w kasze dmuchac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laharos Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Wracając do mojej sprawy Sąsiad który mieszka 60 m bliżej może miec 40mb/s a ja już nie. Musze chyba załatwić techników niech zrobia jakies przyłacze albo cos co wzmocni sygnał abym mógl miec te 40mb/s . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Z ciekawości zapytam, ruszyło się coś w tej kwestii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Z takim tłumieniem to lepiej daj sobie spokój z vdsl, na obecnych 10mb masz praktycznie tylko 2dB zapasu na marginesie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...