Skocz do zawartości
teejays10

Acer AOD250 - Problem z uruchomieniem !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam laptopa Acer AOD250 z dyskiem Hitachi 160GB. Pewnego dnia przy włącazniu laptopa ukazało się w jakim trybie chcę uruchomić system, awaryjny, awaryjny z obsługą sieci itd. Co bym nie kliknął laptop się restartował. Zależało mi na odzyskaniu danych, podpiąłem dysk z laptopa do pc i odzyskałem dane przy pomocy TestDisk. Sformatowałem dysk, wsadziłem dysk spowrotem do lapka z nadzieją że zainstaluje system, niestety, przy instalacji win 7 , kiedy "windows is loading files" laptop się zawieszał lub restartował, przy win xp migający podkreślnik migał przez godzine bez skutku. Wsadziłem dysk z lapka do pc, i dopiero wtedy udało mi sie zainstalować system, lecz gdy spowrotem włozylem dysk do lapka, laptop zamiast odpalić system pokazywal "Windows is loading files" po czym sie restartował jak wczesniej (tylko że wczesniej bootowałem z usb ,a teraz to samo już przy wgranym systemie z hdd).

Dodam, gdy chciałem wcześniej (aby odzyskać dane) włączyć fedore live, pokazywał się taki błąd :http://speedy.sh/VvnQ4/DSC-0002.JPG

btw. jeszcze przed wgraniem systemu z pc, próbowałem bootowac fedore live z usb przy wyciągniętym hdd, bez skutku. Tak więc w czym tkwi problem ?

Edytowane przez teejays10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi