Skocz do zawartości
Ulcaster

gf4mx

Rekomendowane odpowiedzi

Dodam tylko jedno:

JAK JUZ MX TO UNIKAJ SERII "SE"

Eeee tam, jeśli te karty z SE mają 128 bitową szynę pamięci to nie są wcale złe. Właśnie ja mam taką Leadtek Winfast i bardzo sobie ją chwalę, uważam że przy szybkim procesorze to by sporo punktów wyciągnęła w 3d marku 2k1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam tylko jedno:

JAK JUZ MX TO UNIKAJ SERII "SE"

Eeee tam, jeśli te karty z SE mają 128 bitową szynę pamięci to nie są wcale złe. Właśnie ja mam taką Leadtek Winfast i bardzo sobie ją chwalę, uważam że przy szybkim procesorze to by sporo punktów wyciągnęła w 3d marku 2k1.

Z założenia Se ma 64bitowa szyne danych.

Poza tym jak Kalwas napisał nie każda karta oznaczona jako Se jest rzeczywiście takową. Wiadomo jak już trzeba 4MX440 to 128bitowa i DDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jesli mowisz ze tylko modujesz to jak wczesniej powiedzialem nie potrzebujesz super grafy bo wystarczylaby ci tylko rivka       zeby winde odpalic

chce ktos kupic rive taka jak w opisie :D

a ta ka poza naweiasem z takimi ustawieniami gralem w Mafie co prawda meczarnia ale przeszedlem ja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie. ja mam mx440 se 128 bit ddr. jest to dokłądnie ten sam chipset co mx440 tylko że ustawiają go na 250 MHz. i max wyciągam 350-360 MHz na GPU więc więcej niż 99% ludzi na pełnym mx440 nie-SE. a chłodzenie mam standard + mały wentylator od NB abita kt7A.

poza tym mx440 to żadna pomyłka tylko karta w cenie, w której radeony nie są dostępne. dałem za NOWĄ 240 zł czyli o ponad 100zł mniej niż za najtańszego NOWEGO radka. a ludzie wyciskają z mx440 nawet 8000 pkt i więcej więc nie jest tak źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie. ja mam mx440 se 128 bit ddr. jest to dokłądnie ten sam chipset co mx440 tylko że ustawiają go na 250 MHz. i max wyciągam 350-360 MHz na GPU więc więcej niż 99% ludzi na pełnym mx440 nie-SE. a chłodzenie mam standard + mały wentylator od NB abita kt7A.

poza tym mx440 to żadna pomyłka tylko karta w cenie, w której radeony nie są dostępne. dałem za NOWĄ 240 zł czyli o ponad 100zł mniej niż za najtańszego NOWEGO radka. a ludzie wyciskają z mx440 nawet 8000 pkt i więcej więc nie jest tak źle.

mozna se kupic radeona 9000 non- pro na pewno bedzie lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja kupowałem mx440 to radki były dużo droższe. a ten za 280 może być 64 bity itp. w sumie mało dałem a sporo dostałem, nie marzekam ale może niedługo i to się wymieni na radzika 9000. na razie szkoda kasy na takie pierdóły, wszystko śmiga jak szalone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja kupowałem mx440 to radki były dużo droższe. a ten za 280 może być 64 bity itp. w sumie mało dałem a sporo dostałem, nie marzekam ale może niedługo i to się wymieni na radzika 9000. na razie szkoda kasy na takie pierdóły, wszystko śmiga jak szalone.

Broń cie panie boże przed R9000 to jest straszny shit.

Za 20zł więcej masz Radka 9100 128bitowego i na DDR.

R9100 jest od R9000 o 30% szybszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem. tak walnąłem ironicznie. wkurza mnie to że jak ktoś ma radka to jest super hiper a jak mx440 to już szmaciarz. nawet w życiu koleś nie widział jak chodzi pełny mx440 a gada jak znawca.

mam co mam i zmienię jak będę chciał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem. tak walnąłem ironicznie. wkurza mnie to że jak ktoś ma radka to jest super hiper a jak mx440 to już szmaciarz. nawet w życiu koleś nie widział jak chodzi pełny mx440 a gada jak znawca.

mam co mam i zmienię jak będę chciał :)

a mnie wkurza jak ktos poleca gf4mx

jak sam kupil taka karte i jest z niej zadowolony to jego szczescie ale niech nie wmawia innym ze nie ma zadnej roznicy pomiedzy nia a karta o 2 klasy lepsza i ze nie warto dolozyc 50-80zl do grafy obslugujacej shadery dosc przyzwoicie (a to wtej chwili dla garfiki podstawa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...