Madness2k Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Cześć ! Dziś zakupiłem sobie pierwszy router (korzystałem z modemu Speedtouch) Pentagram P 6360. Problem polega na tym, iż nie mogę się podłączyć do internetu, a mianowicie chodzi tu o to że mam sobie skonfigurować połączenie lokalne czy jakoś tak, a ja wcale czegoś takiego nie mam (brak tej ikonki, nie wykrywa routeru w kartach sieciowych, router podłączony kablem RJ45). Protokół jakiego muszę użyć (hasła, dostawca internetu to multimo odpowiednik TP / Orange, DSL) to PPOE. Wejście na kabel WAN podłączyłem do tego gniazdka od telefonu odp. za internet natomiast LAN do komputera. OS: Windows XP Professional SP3 Liczę na szybką pomoc, pozdrawiam Madness. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Internet przychodzi linią telefoniczną? Potrzebujesz routera z modemem. Ten się nie nada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness2k Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Mogę go zwrócić ? Kupiłem w RTV EURO AGD. Co za pech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Podaj model tego modemu :) Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness2k Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Modem: Speedtouch 330, ale użytkownik Klaus napisał że ten router nie obsłuży połączenia po linii telefonicznej. Źle kupiłem jak zwykle... a co do sklepu to jednak Carrefour, spróbuje wymienić do 3 dni roboczych na jakiś inny (za dopłatą), jak nie to postraszę prawami konsumenckimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 HeHe, kogo chcesz postraszyć prawami konsumenckimi? Jeśli będą mieli w ofercie to na pewno ci wymienią. Prawami konsumenckimi nie strasz, jeszcze ktoś nie strzyma takiego żartu i kipnie przed świętami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 A to lipka. Jakby miał wyjście ethernetowe to by można było go wykorzystać i nie musiałbyś zwracać. Aha i nie polecam brać pentagramow :) Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness2k Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Chodzi o wyjście z routera czy ten kabel ethernet ? Sorry, ale zielony w tym jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jeżeli modem miałby wyście rj45 mógłbyś go podłączyć do routera i nie musiałbyś zwracać w sumie routera. Ale modem ma wyjście usb więc lipa. Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness2k Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Kupiłem kolejny router i chyba znów lipa... D-Link GO-RT-N150, nie wiem jak to cholerstwo podłączyć. Pisze żeby podłączyć do swojego modemu a potem jakoś przepiąć, ale jakoś mi to nic nie daje. Dalej nie ma połączenia lokalnego, WI-FI na tablecie jest ale netu nie ma. Co robić ? Znów muszę jechać te 30 km i zwracać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...