Skocz do zawartości
Madness2k

Problem z podłączeniem się do internetu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć ! Dziś zakupiłem sobie pierwszy router (korzystałem z modemu Speedtouch) Pentagram P 6360.

Problem polega na tym, iż nie mogę się podłączyć do internetu, a mianowicie chodzi tu o to że mam sobie skonfigurować połączenie lokalne czy jakoś tak, a ja wcale czegoś takiego nie mam (brak tej ikonki, nie wykrywa routeru w kartach sieciowych, router podłączony kablem RJ45). Protokół jakiego muszę użyć (hasła, dostawca internetu to multimo odpowiednik TP / Orange, DSL) to PPOE.

Wejście na kabel WAN podłączyłem do tego gniazdka od telefonu odp. za internet natomiast LAN do komputera.

Liczę na szybką pomoc, pozdrawiam Madness.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modem: Speedtouch 330, ale użytkownik Klaus napisał że ten router nie obsłuży połączenia po linii telefonicznej. Źle kupiłem jak zwykle... a co do sklepu to jednak Carrefour, spróbuje wymienić do 3 dni roboczych na jakiś inny (za dopłatą), jak nie to postraszę prawami konsumenckimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem kolejny router i chyba znów lipa...

D-Link GO-RT-N150, nie wiem jak to cholerstwo podłączyć. Pisze żeby podłączyć do swojego modemu a potem jakoś przepiąć, ale jakoś mi to nic nie daje. Dalej nie ma połączenia lokalnego, WI-FI na tablecie jest ale netu nie ma. Co robić ? Znów muszę jechać te 30 km i zwracać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi