bumbox1011 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam Od dłuższego czasu mam wielkie problemy z internetem. Używam switcha TP-LINK TL-SF1005D do podziału łącza na kilka komputerów w domu . Internet działa bardzo wolno(4Mb/s) i często znika dając błąd DNS albo po prostu wyskakuje informacja "Kabel sieciowy jest odłączony". Jest to o tyle dziwne że wszystko jest podłączone i nie ma możliwości odpięcia kabla. Kontaktowałem się niejednokrotnie z Administratorem sieci i zapewniał mnie że wszystko powinno działać bez żadnego problemu i że nie ma pojęcia co może być nie tak. Pingując server gry z którym się łączyłem uzyskiwał ~40ms kiedy ja w tym samym czasie miałem 300-400ms w grze. Najdziwniejsze jest to że takie problemy są tylko na jednym komputerze w sieci lan, u mnie znika siec a na wszystkich pozostałych komputerach jest. Używam zintegrowanej karty sieciowej: PCIe Realtek® 8112L Gigabit LAN Nie mam pojęcia czy jest to problem z kablami, switchem, czy może z kartą sieciową. Proszę o pomoc. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Masz jakiś router w mieszkaniu czy tylko ten rozdzielacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumbox1011 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Tylko rozdzielacz od którego idą kable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Podłącz się jednym z komputerów do kabla od dostawcy i sprawdź czy masz podobne problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumbox1011 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Wpiąłem się bezpośrednio i wyskakuje jedynie błąd "Kabel sieciowy jest Odłączony". Możliwe dlatego że kabel ten jest ekranowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Możliwe że coś jest nie tak z twoją kartą siecową. Ekran nie ma tu żadnego zanczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumbox1011 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Dodam że kabel ten idzie prosto z nadajnika radiowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Masz jakąś kostkę (zasilacz PoE) w mieszkaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumbox1011 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Tak do tego idzie kabel(ekran) z anteny a od tego zwykły RJ45 do switcha. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez bumbox1011 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 RJ45 tak dla słuszności, zasilacz PoE musi być podpięty aby urządzenie na dachu działało. Czyli kabel z zasilacza do komputera, wtedy sprawdzaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumbox1011 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Masz racje pomyłka. PoE jest podpięty cały czas do drugiej listwy. Bez tego w ogóle nie ma sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Więc potestuj na jednym komputerze i napisz co się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumbox1011 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2013 Przepraszam za tak długą nie obecność, kilkanaście dni w ogóle nie miałem internetu. Serwis przyjechał i wymienił zasilacz PoE. Internet zaczął z powrotem działać, ale niestety działa tak samo źle jak przedtem. Testowałem z tym kablem i na każdym komputerze to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...