vikaem Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, Mam dosyć dziwny problem, którego źródła nie mogę zdefiniować. Mianowicie chodzi o problemy z myszką oraz klawiaturą.. Aktualnie mam pod komputer podłączone 4 urządzenia (słuchawki Microsoft lifechat LX-3000, klawę Ibox oraz myszkę (chyba media-tech) Moim problemem jest to że myszka oraz klawiatura, działają skokowo. Czyli np. klawiatura nagle odłącza się bez żadnego komunikatu, myszka się zacina by następnie nagle się poruszyć. Pisząc tego posta mam cały czas ten problem. Czasem coś się zatnie i zamiast problem pisze sie np. prooooooooooooooooooooooooooooooooo i nie mogę tego zatrzymać. Wszystko było ok, dopóki nie dostałem nowych słuchawek (tritton trigger) Które oryginalnie podpina się pod xboxa, lecz po zastosowaniu odpowiednich przejściówek można je podłączyć do komputera. Dąrząc do sedna sprawy po ich podpięciu nagle usb zwariowało i zaczęły się właśnie te problemy (co dziwne słuchawki śmigały jak powinny), mam także zewnętrzną kartę sieciową pod usb i także wszystko dobrze działa, tylko ta pierdzielona klawa i myszka. Co próbowałem robić: Zmiana gniazd usb (problem znika na kilka minut po czym znowu wraca) Podłączenie starych słuchawek: Klawa działa lepiej ale i tak co jakiś czas się odłącza. Sterowniki są w porządku bo przed nowymi słuchawkami nic się nie działo. Inna klawiatura działa identycznie. Jakiś czas temu reinstalowałem windowsa z 7 na xp ale wszystko działało dobrze przez dłuuuugi czas dopiero teraz coś się spieprzyło. Zastanawiałem się czy to nie jest przypadkiem problem z zasilaczem jakieś skoki napięcia albo coś w tym stylu no nie mam już pojęcia (dostępu do woltomierza jako tako nie mam) Jeśli ktoś z was miał kiedyś taki problem, lub wie jak go chociaż rozwiązać to proszę o pomoc moj zasilacz ma 420watt (przepraszam firmy nie znam) płyta główna to GIGABYTE GA-G41M-ES2l Edytowane 3 Stycznia 2013 przez vikaem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...