Skocz do zawartości
darco

Kingston czy Samsung

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat ktore pamieci wybrac (obie moge miec w podobnej cenie). Kingstony maja nominalne taktowanie 200 MHz a Samsungi 166 Mhz (taa?). Jak uda mi sie FSB do 170, to Samsungi tez powinny na takiej pracowac (moze sie myle, jak tak to wyprowadzcie mnei z bledu). Ktore pamieci beda bardziej wydajne, bo slyszalem ze Kingstony 333 maja problemy chodzeniem na 170 Mhz a Samsungi siwtnie sie kreca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co?Masz racje, nie zwróciłem uwagi na jego licznik.Mój błąd :?

Więc jak masz kupić pamiecikingstona to kupuj albo HYPERX albo VOLUE ALE :!: sprawdzaj na jakich kościach są.Polecam WONBOND, NANYA.A najlepiej kup TWINMOSY na kościach M.TEC'a bo są tanie i zajebiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fąfel ty <span style="color:red;">[ciach!]</span>a strasznie nerwowy jesteś. Pamietam że mój pierwszy tocip też już był dużo razy omawiamy i chyba jako pierwszy mnie s<span style="color:red;">[ciach!]</span>liłeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektorzy to tylko czekaja na to zeby sie pojawil jakis nowy, zeby pokazac jakim sie to jest starym wyjadaczem. Niektorzy zapomnieli rowniez co to jest FORUM i do jakich celow sluzy, ze nie wspomne juz o zwyklej zyczliwosci i kulturze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektorzy to tylko czekaja na to zeby sie pojawil jakis nowy, zeby pokazac jakim sie to jest starym wyjadaczem. Niektorzy zapomnieli rowniez co to jest FORUM i do jakich celow sluzy, ze nie wspomne juz o zwyklej zyczliwosci i kulturze.

Dlatego przyznałem ze to muj błąd i napisałęm wiecej o tych pamieciach.Jak by byał wiećej postów to myśle ze zasłuzęnie by mu sie oberwało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego przyznałem ze to muj błąd i napisałęm wiecej o tych pamieciach.Jak by byał wiećej postów to myśle ze zasłuzęnie by mu sie oberwało

A mi sie wydaje ze niezasluzenie. Czesto jest tak, ze na forum poprostu nie znajdziesz tego co Cie interesuje a zeby skorzystac z wyszukiwarki trzeba poswiecic duuzo czasu, ktorego jak wiadomo nigdy za wiele. Jak na moj gust po to wlasnie powstalo forum, zeby ludzie nie tracac czasu mogli otrzymac odpowiedz na nurtujace ich pytania nikt nikogo nie zmusza do czytania cztery razy tego samego tematu (ja np. jak cos mnie nie interesuje, czy uwazam ze temat juz byl i zostal wyczerpany, poprostu go ignoruje- to naprawde bardzo proste).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz wspomnialem wczesniej poprostu ignoruje posty, ktore mnie nie interesuja i mysle ze jak bede mial wiecej postow to bede robil dokladnie tak samo jak w tej chwili. Zreszta jakie znaczenie ma ilosc postow? Nie jest ona bynajmniej wyznacznikiem kultury ani tym bardziej wiedzy czy doswiadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi sie wydaje ze niezasluzenie. Czesto jest tak, ze na forum poprostu nie znajdziesz tego co Cie interesuje a zeby skorzystac z wyszukiwarki trzeba poswiecic duuzo czasu, ktorego jak wiadomo nigdy za wiele. Jak na moj gust po to wlasnie powstalo forum, zeby ludzie nie tracac czasu mogli otrzymac odpowiedz na nurtujace ich pytania nikt nikogo nie zmusza do czytania cztery razy tego samego tematu (ja np. jak cos mnie nie interesuje, czy uwazam ze temat juz byl i zostal wyczerpany, poprostu go ignoruje- to naprawde bardzo proste).

masz troche racji......ale postaw sie w sytuacji "wyjadaczy" ktorzy kilka razy w tygodniu czytaja posty dokladnie o tym samym :) czasami to powaznie nerwy puszczaja.Ciagle posty typu : jaka mam kupic plyte,jaka plyta najlepsza,jakie jest najlepsze MoBo i dlaczego Abit........itd.itd.itd. poprostu rece opadaja o to wszystko juz bylo.To forum to naprawde kopalnia wiedzy :!: wystarczy tylko po nie siegnac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta jakie znaczenie ma ilosc postow? Nie jest ona bynajmniej wyznacznikiem kultury ani tym bardziej wiedzy czy doswiadczenia.

to juz jest kwestia indywidualna kazdego uzytkownika forum.Jasne ze sa tacy co zalogowali sie 3 dni temu ,a juz maja 300 postow.

Ja tu jestem od dnia zalozenia tego forum i co jak co ale troszke doswiadczenia juz mam :wink: a z wiedza to bywa roznie :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe ... na tweaku to juz taki zwyczaj zeby pojechac kazdego ze ma szukac .. ja zawsze szukam ... posiadma bardzo fajne okularki zwane goggle'ami ale i tak mnie jzu kilka razy ktos pojechał ze mam szukac ... sam moderuje pewno duze forum i wiem jak to jest ... prawda jest taka ze jesli chodzi o forum na phpbb to ono wynajduje duzo glupot niezwiazanych zupełnie z topiciem ... wiec czasem lepiej zapytac wprost ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FumFel_20 troche za ostro gosc sie zrazi i wecej nie odwiedzi forum a przez to nie zdobedzie wiedzy albo co gorsze poradzi sie w sklepie lub kumpla co ma taka wiedze ze HOHO i kupi jakis badziew , a przeciez forum jest po to zeby sie pytac .

Fakt powienien poszukac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zę za mocno pojechałem to wiem i już o tym napisałem wcześniej i dałem wskazówke o pamiećiach kingstona.

NiemacieK - chodziło mi oto ze jak będziesz miał wiecej postów (czyli będziesz dłuzej na forum) to sam zobaczysz jakie to jest irytujące.Zauważyłem też że ten post juz był skazany na wyginiecie ponieważ był prawie na końcu strony wiec go podciagnełem na początek udzielając wskazuwki (troszke ostrej) by poprostu poszukał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zreszta to jest jak walka z wiatrakami. Co jakis czas pojawia sie nowy uczestnik, ktory nie do konca wie jak dziala forum i pierwsze co zrobi to walnie temat (ktory oczywiscie byl juz przerabiany). Zamiast go zj*bac mozna go poprostu delikatnie poinstruowac o zasadach panujacych na danym forum i (zeby sie nie powtarzac) odeslac (zapodac linka or somtink) do miejsca w ktorym znajdzie odpowiedz na swoje pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.szukaj K.U.R.W.A. :!:

2.kingstony są na różnych kościach.Poszukuj na WINBONDACH

FumFel_20 jak już musisz to spróbuj trochę kulturalniej. Wiem, że czterdzieści identycznych nowych tematów tygodniowo może wkurzyć ale potem nowy nie wie czy to forum Tweak'a czy Piotrcovi... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...