Skocz do zawartości
Fenwind

Laptop do 2000zł (mobilne centrum dowodzenia zagrancą ;))

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum.

Jako, że przymierzam się do wyjazdu za granicę potrzebny mi laptop by mieć kontakt z rodziną i jednocześnie szansę na trochę wirtualnej rozrywki ;)

Jako, że za laptopami ogólnie nie przepadam to i na ich temat niewiele wiem. Zależy mi na tym by urządzenie było solidne i nie przysparzało kłopotów gdy będę poza Polską.

Do czego będzie mi potrzebny?

-Internet (fora, filmy online, skype, bankowość elektroniczna)

-muzyka (raczej kupię sobie osobne głośniki ale jak będzie coś z rozsądnym wbudowanym to się nie obrażę)

-matryca raczej matowa ale rozważę inne propozycje myślę, że 15 cali też spokojnie mi wystarczy.

-gry pewnie jakieś tak ale bez szału, od tego mam w kraju PS3 i drugi komputer na którym spokojnie wszystko mi pyka ;) kobita może będzie sobie w coś grać ale raczej mało.

-Czas pracy na baterii chciałbym by był w miarę rozsądny ale używany będzie raczej stacjonarnie.

Do wydania mam 2000zł. Najlepiej gdyby był bez systemu ale za to z jakimiś akcesoriami jak torba czy mysz na USB.

Rozważam również zakup nowej używki. Jeśli będzie szansa na podłapanie czegoś z półki wyżej z miesięcznym przebiegiem i ważną gwaracją to chętnie się na coś takiego bym pisał.

Co możecie mi polecić? Proszę o pomoc bo na wybór sprzętu razem z dostawą mam już tylko 3 tygodnie.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo, z matową matrycą gratisami i windowsem nawet:

http://allegro.pl/lenovo-b580-2x2-3ghz-15-6-8gb-320gb-gt610-w7-zesta-i2948466114.html

Posiada międzynarodową gwarancję, co też może być plusem.

Jako alternatywa, z mocniejszym prockiem i windowsem 8 na pokładzie:

http://allegro.pl/samsung-np310e5c-i315-6-4gb-500gb-int-win8-zestaw-i2947912884.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi