gizio46 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) Witam! Mam dosyć denerwujący problem związany z niebootowaniem urządzenia przez tryb AHCI na tej płycie. W trybie IDE dysk bootuje się normalnie. Najlepiej przedstawi to film, który nakręciłem i kilka zdjęć ustawień BIOS. (BIOS najnowszy, na starszych to samo). - MSI 870-C45 - Athlon II x3 445@B45, - Crucial M4 64GB (najnowsze firmware), - reszta bez znaczenia. Dodam też, że problem nie występuje, gdy mam stockowo ustawiony procesor, tzn. ma nieodblokowany 4. rdzeń. Film z etapu włączania: http://www.youtube.com/watch?v=0ftU1UaIwNI Edytowane 16 Stycznia 2013 przez gizio46 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas228 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Mam bardzo podobny zestaw do twojego i u mnie taki problem nie występuję. Mam dwa M4 64+128 i CPU 955 BE, przy jego ewentualnym podkręceniu i tak wszystko ładnie przechodzi. Jak będę mógł to sprawdzę czy nasze ustawienia w biosie się czymś różnią i napisze tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizio46 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Właśnie problem występuje tylko przy odblokwoaniu rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...