Zielony Buszmen Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) Witam! Zamierzam kupić nowy komputer, więc zacząłem szukać dysku twardego. Wszedłem na stronę forum benchmark.pl (dokładnie w ten temat) i po wyłączeniu reklamy zacząłem czytać. Lecz nie naczytałem się długo bo w tym samym momencie uruchomiła mi się strona, której zrobiłem screena: Moja wersja Firefoxa to 18.0.1, czyli najnowsza. Nic na tej stronie nie klikałem, bo widać że jest to oszustwo. Co o tym sądzicie? Edytowane 2 Lutego 2013 przez jozefinox 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) http://virusremovalv...ransomware.html Ja po wejściu na Benchmarka nie miałem czegoś takiego (FF 18.0.1 @Win7 x64). Proponowałbym zacząć od skanowania własnego komputera. Edit: Tak, screen teraz już jak najbardziej pasuje :). Edytowane 2 Lutego 2013 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Buszmen Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Aragornie, synu Arathorna, zmieniłem screen. Czy pasuje? Z tym błędem forum zauważyłem taką rzecz, że wejście poprzez linka z wyszukiwarki google powoduje błąd. Wchodząc przez link który podałem (czyli z tego forum) nic się złego nie dzieje. Pobrałem ten program, co mi poleciłeś o potomku Isildura . Już załączam skanowanie. Edytowane 2 Lutego 2013 przez jozefinox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Nie ma sensu skanowac, strona jest zainfekowana, po wejsciu z google wlacza sie reklama + zainfekowany plik pdf, majac AR mozna sobie latwo zainfekowac system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Buszmen Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) System przeskanowałem, i wykryło tylko link z gry Twierdza 1 do instalki GameSpy Aracade. System mój czysty A jeśli chodzi o forum benchmark.pl, to niby taka poważna strona, konkurująca z PurePC jeśli chodzi o userów zaglądających na nią, jest zainfekowana. Tacy wielcy "znawcy komputerów" z benchmarku.pl a nie umieją poradzić sobie z własnym forum Edytowane 2 Lutego 2013 przez jozefinox 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSpeed Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Już uporaliśmy się z tym problemem. Powodem wyświetlania się tego dziadostwa była luka w IP.Board i co ciekawe był to zmasowany atak na nasze i kilkanaście innych zagranicznych for korzystających z tego skryptu. Dlatego polecam zawsze mieć najnowszą wersję Pozdrawiam Edytowane 5 Lutego 2013 przez TheSpeed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...