Skocz do zawartości
8lukasz6

Monitor 24 CENA MAX. 1000ZŁ.

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich poszukuje dobrego Monitora do gierek i codziennego użytkowania oglądania filmów i szperania po necie :D nie będę opisywał ze ma mieć brak smużenia itp bo każdy wie co się oczekuje od monitora :D zawsze mogę jeszcze oskrobać z 100zl więcej :D

Podsumowując potrzebuje monitora który:

- ma dobre kolory

- dobrą czerń

- nie smuży

- ma niski poziom minimalnej jasności żeby wieczorem oczu nie wypalał

- niski czas reakcji matrycy

- dobre kąty ale nie koniecznie bo i tak się siedzi na przeciwko monitora :D można iść na kompromis

poszperałem i znalazłem oto 3 monitory w granicach tych cen

BenQ GW2460HM trudno coś powiedzieć nigdzie niema testu i recenzji :/

Dell U2312HM chyba każdy zna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak szukasz dobrej czerni to raczej nie ips (czyli wymieniony dell), ale jak chcesz grać to raczej nie pva i wszelkie odmiany mva (czas reakcji), ta więc wybór należy do ciebie Dołączona grafika , ja osobiście doszedłem do konsensusu na pc gram, z kolei filmy na tv oglądam, przebrnąłem przez kilka monitorów, z średniej wyższej półki 1500-3000zł fujitsu-siemnes, lenovo, benq na pva za ponad 3k i skończyłem na lg za kilkaset złotych opartym na ips, bo choć poprzednie oferowały obraz bardzo dobrej jakości kolory, kąty, czerń, to w szybkich fps minimalnie smużyły (wszystkie oparte na pva), co mnie lekko irytowało w grach, generalnie twoje wymagania spełni dopiero oled ale zanim znajdzie ta technologia miejsce u przeciętnego polskiego Kowalskiego to jeszcze sporo piwa wypiję

ps, i nie napalaj się na mojego lg z sygnatury bo ja trafiłem idealny egzemplarz początku produkcji, ale miałem do czynienia z dwoma innymi zakupionymi później i miały taki blending że srać się chciało jak to widziałem a serwis lg uparcie twierdził że wszystko ok, także generalnie nie polecam

Edytowane przez ptys
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi