Skocz do zawartości
>Sentinel<

Wyrzucanie z gier do Windowsa (błędy)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć...

Pomóżcie proszę co to może być?

W Half-Life 2 zdarzało się to co jakiś czas - teraz po chwili od włączenia tak jak w dwóch pozostałych grach poniżej.

Wczoraj zainstalowałem diskeepera do defragmentacji i half life się wyhacza od razu, dziś zainstalowałem 2 pozostałe gry i też się wyhaczają od razu/po chwili. Skanowałem avastem i innymi programami - wirusa nie wykryły, system po formacie, czysty i zoptymalizowany pod gry. Podczas gier wszystkie osłony avast - wyłączone. System Windows XP. Gry oryginalne.

Błędy:

Half - Life 2:

Half life - błąd aplikacji - instrukcja spod "0x1ha61faf" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x0fd3b018". Pamięć nie może być "read"

XPandRally Xtreme:

Crash Exit - the thread attempted read from or write to a virtual adress for which id does not have the appropiate acces

Call of Juarez:

Microsoft Visual C++ runtime library - Runtime error - Program Call of Juarez R6025 pure virtual function call

Edytowane przez >Sentinel<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testy Cpu i Gpu zrobione, ale nie tymi programami...3 dmark 05 około 4200 punktow 06 - 2100 punktów, 1,25 GB ramu, amd athlon xp 2600+ 2083ghz @2,25Ghz podkrecony tylko mnożnikiem nie fsb, GF 6800 Gainward odblokowane potoki riva tunerem, pokrecony 385/870 - w 3 d mark wszystko ok - bez artefaktow na tych ustawieniach, w Half Life Loast Coast, tez wszystko smiga i sie nie wyhacza... diskeeper jako usługa w tle też wylaczona po zrobionej defragmentacji... temperatury grafy max to 70 stopni celsjusza Cpu max do 45 stopni celsjusza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc... przetestuje jutro... voltomierzem nie mierzyłem, napiecie podnioslem tylko z 1,65V do 1,7 volta... chlodzenie standardowe... temperatury proca w biosie 39 stopni teraz po paru godzinach wyhaczen z gier speedfan pokazuje mi gpu 53 stopnie, temp. 1 czyli rozumiem ze procesor - 41 stopni, remote temperature 44 stopnie... zasilacz 400 watow modecom feel 400... na dole w speed fanie pokazuje mi najczesciej +12,74 volta, czasem +12,64 volta. poza tymi bledami chodzi ok... buda otwarta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Dołączona grafika

Dzięki wszystkim za rady, przydały się, a w szczególności dla Klausa Dołączona grafika

W komunikatach windows nie miałem żadnych błędów z tego okresu. Pomogło obniżenie podniesionego mnożnika na 13 z 13,5 (defultowo 12,5), teraz komp chodzi na wszystkim stabilnie. Jest podkręcony delikatnie, tylko mnożnikiem z 2083@2166 Ghz, napięcie z 1,65@1,7V.

Przed obniżeniem mnożnika Furmark chodził stabilnie, po również.

- GF 6800 Gainward odblokowane potoki Riva Tunerem - 385/870 MHz - w tym 15 min. teście 159 punktów - 1920x1080 AA 0 - FPS min 2, max 3, avg 1 (DynBkg) - temp. maksymalna 93 stopnie Celsjusza, wahała się miedzy 89-92 stopnie - po obniżeniu taktowania na defultowe karty 350/800 MHz, ale z odblokowanymi potokami, także po obniżeniu mnożnika procesora, temeratura podczas testu nie spadała, może o jeden stopień - buda otwarta, chłodzenie standardowe. Temperatura procesora zaraz po wyjściu z testu - 40 stopni Celsjusza, Remote Temp. 64 stopnie a GPU 73 stopnie. Generalnie po wyjściu z gier temp GPU maks. 85 stopni, ale w furmarku 93, także nie wiem, czy jest powód do zmartwienia?

Orthos przed obniżeniem mnożnika wywalał po 15 minutach błąd:

Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 1023 Time: 15

CPU: 2249MHz FSB: 166MHz [166MHz x 13.5 est.]

2013-02-06 20:28

Launching 1 thread...

1:Using CPU #0

1:Beginning a continuous self-test to check your computer.

1:Press Stop to end this test.

1:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.

1:FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4

1:Hardware failure detected, consult stress.txt file.

1:Torture Test ran 4 minutes 40 seconds - 1 errors, 0 warnings.

1:Execution halted.

Po obniżeniu mnożnika na 13 Orthos nie wywalał już błędów w testach, powyższy Blend - stress CPU zapuściłem na 2,5 godziny i bez błędów... zastanawia mnie jedynie co to za błąd był wtedy? Temp. procesora po tych 2,5H 48 stopni - Remote Temp 41 stopni.

CrystalDiskInfo - 39/40 stopni celsjusza stan dysku dobry, wszystkie parametry też nie na czerwono.

Zastanawia mnie jeszcze pomiar napięcia w SpeedFanie - w lewym dolnym rogu w miejscu +12V pojawiało się czasem podczas testu Orthosem 13,06V ale większość razy jest 12,74V albo 12,63V , ale wiem, musze sie zaopatrzyć w woltomierz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testujac furmarkiem uzywaj 'torture test'

testujac procesor orthosem small fft najlepiej z priorytetem 9

temp grafiki za duża nawet jak na 6800- wyczysc, przesmaruj na nowo pastą itd

co do zasilacza to na złom (zmierz jeszcze miernikiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi