Skocz do zawartości
Bubby

Kap, kap, kap... Woda cieknie z chłodzenia...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie teoretyczne pytanko. Czy jak woda destylowana wycieknie mi z chłodzenia do wnętrza komputera to czy dojdzie do spięcia? W końcu woda destylowana nie powinna przewodzić prądu elektrycznego, ale kto wie? Urzywam zwykłej wody kupionej na stacji benzynowej. Na baniaku napisane "Woda demineralizowana do akumulatorów, chłodnic i żelazek".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest bardzo trudno otrzymać wode destylowaną która nie przewodzi prądu a sam napisałes że kupiłes na stacji w baniaku plastikowym więc już jest zanieczyszczona bo w chodzi w reakcje z plastkiem po dłuższym czasie i w wielu przpadkach ale do zwarcja nie powinno dojśc mi kapało na kare dźwiękowom i jeszcze żyje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet najleprza destylka po jakims czasie zapelni sie jonami miedzi Zreszta , kto leje sama wode ?. Jakis plyn przeciw glonom , copal. O bezpieczenstwie przed potencjalnymi wyciekami mozesz zapomniec.

<na [gluteus maximus] jestem i tyle ;P >

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegos takiego jak woda, ktora ma zerowo konduktancje (admitancje :P ), woda ZAWSZE bedzie przewodzic prad elektryczny, to w jakim stopniu zalezy od stezenia roznych jonow w niej zawartych.

U mnie parokrotnie dochodzilo do wyciekow (nawet zwykla kranowa), komputer sie zawieszal (wiec woda mu nie jest obojetna), ale po czyszczeniu wszystko gralo :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma czegos takiego jak woda, ktora ma zerowo konduktancje (admitancje  :P ), woda ZAWSZE bedzie przewodzic prad elektryczny, to w jakim stopniu zalezy od stezenia roznych jonow w niej zawartych ....

Właśnie. Można znaleźć coś takiego jak woda wielokrotnie destylowana, ale nawet ona troszkę przewodzi prąd, a to troszkę może doprowadzić do spięcia, więc lepiej nie ryzykować :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli dobrze zrozumialem twoje pytanie to - tak mozesz

co do wody destylowanej to mjest mozliwosc kupienia praktycznie czytego H2O ktora ma faktyczie minimalna przedodnosc elektryczna - pytalem w aptece - owszem moga mi to sprwadzic jak zamowie - cena - okolo 60zl za kilogram (nie ma to jak labolatoryjna logika jednostek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ayem-> chcesz to ci moge sprzedać destylat labolatoryjny a nie jakieś <font color="#FF0000">[ciach!]</font> z benzynowej i napewno taniej sobie za kilo policze

hyhy...ja moge redystylowana, rowniez uzywana w laboratorium :D

hyhy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi