Bubby Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Mam takie teoretyczne pytanko. Czy jak woda destylowana wycieknie mi z chłodzenia do wnętrza komputera to czy dojdzie do spięcia? W końcu woda destylowana nie powinna przewodzić prądu elektrycznego, ale kto wie? Urzywam zwykłej wody kupionej na stacji benzynowej. Na baniaku napisane "Woda demineralizowana do akumulatorów, chłodnic i żelazek". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zrob testy i napisz na forum. A tak na serio - byly przypadki wyciekow opisane na forum. SZUKAJ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 jest bardzo trudno otrzymać wode destylowaną która nie przewodzi prądu a sam napisałes że kupiłes na stacji w baniaku plastikowym więc już jest zanieczyszczona bo w chodzi w reakcje z plastkiem po dłuższym czasie i w wielu przpadkach ale do zwarcja nie powinno dojśc mi kapało na kare dźwiękowom i jeszcze żyje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 nawet najleprza destylka po jakims czasie zapelni sie jonami miedzi Zreszta , kto leje sama wode ?. Jakis plyn przeciw glonom , copal. O bezpieczenstwie przed potencjalnymi wyciekami mozesz zapomniec. <na [gluteus maximus] jestem i tyle ;P > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Nie ma czegos takiego jak woda, ktora ma zerowo konduktancje (admitancje :P ), woda ZAWSZE bedzie przewodzic prad elektryczny, to w jakim stopniu zalezy od stezenia roznych jonow w niej zawartych. U mnie parokrotnie dochodzilo do wyciekow (nawet zwykla kranowa), komputer sie zawieszal (wiec woda mu nie jest obojetna), ale po czyszczeniu wszystko gralo :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Nie ma czegos takiego jak woda, ktora ma zerowo konduktancje (admitancje :P ), woda ZAWSZE bedzie przewodzic prad elektryczny, to w jakim stopniu zalezy od stezenia roznych jonow w niej zawartych .... Właśnie. Można znaleźć coś takiego jak woda wielokrotnie destylowana, ale nawet ona troszkę przewodzi prąd, a to troszkę może doprowadzić do spięcia, więc lepiej nie ryzykować :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 Mam pytanie czy zamiast np copal'u moge go zasapic borygo lub petrygo ???....szukalem ale niczego sensownego nie znalazlem (albo szukac dobrze nie umię) Sorry za przyczepkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 jesli dobrze zrozumialem twoje pytanie to - tak mozesz co do wody destylowanej to mjest mozliwosc kupienia praktycznie czytego H2O ktora ma faktyczie minimalna przedodnosc elektryczna - pytalem w aptece - owszem moga mi to sprwadzic jak zamowie - cena - okolo 60zl za kilogram (nie ma to jak labolatoryjna logika jednostek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 o to czy woda 3 kronie edestylowana przewodzi prad zapytaj moje msi k7t pro2 :D mysle, ze ci nawet nie odpowie ;) hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 ayem-> chcesz to ci moge sprzedać destylat labolatoryjny a nie jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>o z benzynowej i napewno taniej sobie za kilo policze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 ayem-> chcesz to ci moge sprzedać destylat labolatoryjny a nie jakieś <font color="#FF0000">[ciach!]</font> z benzynowej i napewno taniej sobie za kilo policze hyhy...ja moge redystylowana, rowniez uzywana w laboratorium :D hyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...