Keegen Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Cześć. Chciałbym uzyskać od Was odpowiedź, co może być przyczyną tego, że mimo miarę dobrych podzespołów gra podczas nagrywania Frapsem tnie. Raz jest 60 klatek, wszystko fajnie ale jak oglądam nagranie ono się tnie lub podczas nagrywania klatki spadają do 15-20 co jest cholernie niefajne. Testowałem Bandicama, ale denerwuje mnie ten napis, a pełnej wersji nie chcę kupować. Sprawdzałem również Action!, który wariuje. Dalej jest Fraps o którym wspomniałem oraz MSI Afterburner, gdzie podczas nagrywania mam ścinki na 0,3 sekundy. Osobiście stawiam albo na RAMy, albo na wolny zapis na dysku. Moja pełna specyfikacja, kilka rzeczy niepotrzebnych ale jest to kopiuj-wklej. CPU: AMD FX-8150 8x3,6GHz@4,2GHz MOBO: Gigabyte GA-970A-D3 GPU: Asus Radeon HD 7850 1GB RAM: 2x2GB 1333MHz Kingston HyperX Blu (Za kilka dni dojdą takie same pamięci - 4x2) HDD: Segate 500GB Zasilacz: Tacens Radix V-650 Obudowa: Antec Three Hundred Chłodzenie: Fera HE1224 Monitor: Asus VK248H Mysz: Gigabyte M6900 Klawa: Teraz Tracer Maybach SL | Wkrótce Microsoft SideWinder X4 Słuchawki: Genius HS-G500V Internet: 20mb/0,6mb Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 ściny = dysk. Najlepiej nagrywać na inny dysk ale nie model green. Ważne jest też w jakiej rozdzielczości nagrywasz - im większa to naprawdę mocno rośnie rozmiar danych do zrzutu. na frapsforum jest cały topik poświęcony nagrywaniu frapsem - http://frapsforum.com/threads/best-fraps-performance-tips-afaik.559/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczu Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Spróbuj "Action!" http://mirillis.pl/pl/products/action.html Ja mam spadki 1-2 klatki w BF3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keegen Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Cytując siebie: Sprawdzałem również Action!, który wariuje No ale po formacie działa jako-tako. Niby 720 ale obraz wygląda na gorszy. Co nie zmienia faktu, że program lepszy wg mnie od frapsa, póki co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...