Daro_ufo Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Cześć wszystkim! Mam drobny choć niezwykle irytujący problem z frontowym USB 3.0 w obudowie Fractal Design 3000, w której siedzi płyta głowna MSI Z77A-G43. Po podłączeniu zewnętrznego dysku Samsung M2 Portable 3 1TB do frontowego portu i przy próbie skopiowania czegokolwiek na dysk wewnętrzny trwa wieczność, po czym wyskakuje często błąd 0x80070037. Sytuacja wygląda podobnie gdy chce kopiować coś na dysku. Powyższy problem nie występuje gdy dysk jest podłączony do tylnego panelu! W czym tkwi problem? To wina header`u na płycie czy może coś z panelem obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811352010 Ona ma 4 x USB 2 w przednim panelu o ile dobrze czytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2013 winny jest kabel dołączony do obudowy dysku przenośnego. miałem podobny problem z obudową arctica na dysk 2,5". okazało się że kabel był badziewny za mało ekranizowany i się gubił sygnał. dysk działał tylko gdy był podłączony bezpośrednio do tylnego panela. wymieniłem obudowę na chiefteca, kabel jest 2x grubszy i teraz bez problemu działa mi dysk na przednim i tylnym panelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro_ufo Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 @NuKeR http://www.fractal-design.com/?view=product&category=2&prod=110 przecież bym sobie nie zmyślił USB 3.0 na froncie @ zaodrze244 czytałem, że obudowy Fractala w kwestii USB 3.0 mają dosyć często problemy. Mimo to uważam, że to dobra obudowa choć powinni bardziej się przyłożyć do tych portów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Morales Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Mam Define R4 od Fractala i żadnych problemów z USB 3.0 nie zauważyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 często złącza front panelu mają mniejszą obciążalność prądowa. W skrócie nie wyrabiają z zasłaniem dysku ot cały zagadka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro_ufo Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Napisałem do supportu na oficjalnej stronie Fractal Design i po nieco ponad tygodniu otrzymałem nowy frontowy panel. Na poniższym zdjęciu widać stary (ten po lewej) oraz nowy (po prawej) panel z obudowy Fractal Design Core 3000. Jak widać na zdjęciach nowy ma troszkę inną konstrukcję - kable są wlutowane do płytki. Mimo otrzymania nowej części mój problem został nierozwiązany tak naprawdę @99tomcat może i masz rację w tym co mówisz. Nie mam obecnie żadnego pena z interfejsem 3.0 aby sprawdzi tą teorię ale przypuszczam dysk jednak ma większy pobór prądu niż pen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...