Skocz do zawartości
d_edyta

sony vaio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, stoję przed dylematem zakupu nowego laptopa. Ponieważ kompletnie się na tym nie znam, byłabym wdzięczna za pomoc, który model wybrać i czy w ogóle moje typy są dobre. Będę wdzięczna również za Wasze propozycje. Zależy mi na dobrej karcie graficzne i procesorze, ponieważ będzie to komputer do pracy, głównie do obsługi programów graficznych. Moje propozycje: Sony VAIO SVS1312G3E ( z kartą graficzną NVIDIA GeForce GT 640M i procesorem Intel® Core™ i3-3110M (2.4 GHz, 3 MB Cache)) oraz Sony VAIO SVE14A2V1E ( z kartą graficzną AMD Radeon HD 7670M i procesorem Intel® Core™ i5-3210M (2.5 GHz, 3.1 GHz Turbo, 3 MB Cache)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do programow graficznych wazniejszy jest procesor i duza ilosc pamieci operacyjnej. Karta graficzna nie ma praktycznie znaczenia poniewaz i tak wszystko przetwarza procesor. Obecne procesory posiadaja wbudowane karty graficzne, ktore wystarcza do

Grafiki 2d/3d. Podaj budzet na laptopa, czy wazna jest dlugosc pracy na baterii, mobilnosc, jak czesto bedzie przenoszony, czy posiadasz dodatkowy monitor (do grafiki wskazany), jaka ma byc przekatna ekranu 15.6" czy 17.3"?

Podaj rowniez nazwy programow, do ktorych bedzie przeznaczony

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o cenę to tak do 3500 zł, matryca: 13'' - 14''. Zalezy mi na tym,zeby byl maly, bo będę go codziennie zabierała na zajęcia. Długa żywotność baterii jest oczywiście atutem, ale bardziej zależy mi procesorze i karcie graficznej. Pisząc grafika miałam na myśli obrazy z tomografii komputerowej i ich rekonstrukcje, a także pracę na niekomercyjnych systemach do planowania radioterapii (gdzie również wczytuje się obrazu tomograficzne). Programy których dotąd używałam, a mój obecny komputer (HP Pavilion sprzed 5 lat) sobie z nimi nie radził to : xSPECT i imageJ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi